مولفه ها و مبانی اقتصاد مقاومتی (جهاد اقتصادی) در سیره عملی امام رضا (ع)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی امام رضا علیه السلام و علوم روز
  • کد COI اختصاصی: IMAMREZA01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا تاج آبادی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی

مجید امیری هزاوه

کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات

چکیده

هدف: هدف از ارائه این مقاله، تبیین مولفه ها و مبانی اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی در سیره عملی امام رضا (ع) می باشد.روش: مقاله به صورت مروری، اسنادی و کتابخانه ای انجام شده است.بحث و نتیجه گیری: سیره عملی و اخلاقی امام رضا (ع) پیرامون مبانی اقتصاد مقاومتی، به لحاظ دارا بودن ریشه ای توحیدی ونیز آرمانی اصیل و هدفمند همچون خدا محوری و موحد پروری و تصمیم گیری درست اصول و بنیان های اعتقادی– ارزشی همچونباور به خالقیت و رزاقیت خداوند، ایمان به مالکیت و حاکمیت خداوند، اعتقاد به معاد، قیامت و تداوم زندگی پس از مرگ، گرامیداشت عزت و شرف آدمی، احساس تعهد و مسئولیت پذیری نسبت به ارزش های اخلاق محور، خلق توانمند سازی، خود اتکایی وارتقای بهره وری در کار و تولید و تحریم ربا، امعان در امانت داری و خیر خواهی در عصر حاضر قابلیت اجرایی شدن و کاربرد را بههمراه دارد چرا که همواره در شرایط حساس در پی تغییر و تحول، مقاوم سازی، آسیب زدایی و در نهایت ترمیم اختلالات اقتصادیجامعه است. اقتصاد مقاومتی از منظر امام رضا (ع)، اقتصادی شکست ناپذیر و پویاست که پایه و اساس آن بر معنویت و اخلاق استواراست و کار و تلاش و تولید بهترین راه برای رسیدن به اقتصاد برتر است که سبب رفاه و توسعه معیشت می گردد. از منظر امام رضا (ع)،جهاد اقتصادی، شامل برطرف ساختن فقر و محرومیت از چهره جامعه توسط حاکمان و دولت مردان می باشد. بر اساس تعالیمرضوی باور به خدای یگانه، اصل خدا مالکی، باور به معاد و رستاخیز، فقر وجودی بشر و اصولی چون اصل عدالت اجتماعی، اصلآزادی اقتصادی و ... به عنوان مبانی نظری جهاد اقتصادی از مصادیق بنیانی و زیرساخت های تحقق جهاد اقتصادی می باشد.

کلیدواژه ها

جهاد اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، امام رضا (ع)، سیره اخلاقی و عملی، کار و تلاش در اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.