ضرورت ارائه متدولوژی چابک بر مبنای چارچوب ملی معماری سازمانی ایران: بررسی راهکارها و ویژگی ها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی
  • کد COI اختصاصی: NCAEA04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 817
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی راضی

دانشجوی دکترای مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

رضا رضایی

گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

احمدعلی یزدان پناه

دکترای مدیریت تحقیق در عملیات، عضو هیات علمی گروه پژوهش های آماری و فناوری اطلاعات، موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی،

چکیده

چارچوب ملی معماری سازمانی ایران از چارچوب توگف و روش توسعه آن ADM اقتباس شده است. در این چارچوب بر استفاده از دیدگاه های چابک سازی تاکیده شده ولی تا کنون بر مبنای آن متدولوژی چابکی ارائه نشده است. در این مقاله به ضرورت ارائه متدولوژی چابک بر مبنای چارچوب معماری سازمانی ایران و بررسی راهکارهای لازم و ویژگی های آنها پرداخته می شود. بر این اساس منابع مرتبط با چارچوب ملی، روش های کلاسیک و چابک معماری سازمانی و روش های چابک توسعه نرم افزار و مدیریت پروژه ها مطالعه و بررسی شده و در نهایت متدولوژی های معماری سازمانی با شاخص های چابکی، مقایسه و ارزیابی شده اند. هیچکدام از منابع مورد مطالعه به تمام راهکارها و ویژگی های لازم برای تدوین متدولوژی چابک بر مبنای چارچوب ملی معماری سازمانی ایران اشاره نکرده اند. بکارگیری راهکارها و ویژگی های یافته شده در این مقاله بستگی به شرایط سازمان و محیط پیرامونی آن دارد.

کلیدواژه ها

چارچوب ملی معماری سازمانی ایران، معماری سازمانی چابک، متدولوژی چابک، توگف چابک، تجارب عملی چابک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.