بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی تخته لایه ساخته شده با چسب آرد سویا- اوره فرم آلدهید

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: WOODCONF03_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدبهزاد حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، رشته صنایع چوب، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و مسئول کارگاه گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمد غفرانی

استاد، گروه صنایع چوب دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

حمیدرضا تقی یاری

دانشیار، گروه صنایع چوب، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

سامان قهری

استادیار، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

در این تحقیق، تاثیر افزودن آرد سویا به چسب اوره فرم آلدهید بر و یژگی های فیزیکی و مکانیکی تخته لایه موردبررسی قرار گرفت. برای این منظور، ابتدا آرد سویا در سه سطح ۱۰ ، ۱۵ و ۲۰ درصد (بر اساس وزن خشک چسب اورهفرم آلدهید) با چسب اوره فرم آلدهید مخلوط و تخته سه لایه ناهمسو از لایه های سالم و بدون عیب گونه صنوبر ساختهشد. ویژگی های تخته های تولید شده از جمله مقاومت برشی مطابق استاندارد EN-۳۱۴ ، مقاومت به لایه شدن مطابقاستاندارد ANSI/HPV-HP۱ و جذب آب و واکشیدگی ضخامت بر اساس استاندارد EN-۳۱۷ اندازه گیری شدند.افزایش سطح آرد سویا به چسب اوره فرم آلدهید تا سطح ۱۵ درصد سبب افزایش میزان مقاومت برشی نمونه ها گردید.به علاوه، آزمون امکان سنجی استفاده از فرآورده در مکان های درون و برون ساختمانی (مقاومت به لایه لایه شدن) نیزنتایج قابل قبولی نشان داد. نتایج آزمون جذب آب و واکشیدگی ضخامت ۲ و ۲۴ ساعت نیز نشان داد که افزودن آردسویا سبب افزایش میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت می گردد و این اختلاف ها به لحاظ آماری نیز معنی دار بودهاست. به طوریکه بیشترین میزان جذب آب مربوط به افزودن آرد سویا به چسب اوره فرم آلدهید در سطح ۲۰ درصدبوده است. بررسی انجام شده نشان داد که درصد اختلاط آرد سویا در سطح ۱۵ درصد با چسب اوره فرم آلدهید را می-توان به عنوان حد بهینه این تحقیق گزارش نمود.

کلیدواژه ها

آرد سویا، اوره فرمآلدهید، تخته لایه، مقاومت برشی، مقاومت به لایه شدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.