تاثیر افراط گرایی طالبان بر امنیت انسانی زنان در افغانستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فقه ، حقوق ، وکالت و علوم اجتماعی در افق ایران ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: LSPCONF02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مولود کریمی چریانی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه

چکیده

خشونت علیه زنان در افغانستان یکی از موارد عمده نگرانی را در گستره موضوعات مربوط به حقوق بشر تشکیل می دهد که بسیار ریشه دار و گسترده است. نا امنی و خشونت علیه زنان در زمان حکومت طالبان به اوج خود رسید و بعد از سقوط طالبان با تمام تلاشی که برای احقاق حقوق زنان شده است هنوز محدودیت های شدیدی برای زنان و د ختران افغان وجود دارد. حال سوال اصلی این است: چه عواملی باعث اعمال خشونت علیه زنان در افغانستان می شود؟ فرضیه مقاله آن است که دلیل اصلی آن را می توان در فرهنگ، آداب و رسوم، نگرش، طرز تفکر و شیوه زندگی در افغانستان و در معنای گسترده تر، در تفکرات افراطی از دین ریشه یابی کرد. شوهران، برادران و پدران عمده ترین مرتکبین خشونت علیه زنان را در افغانستان تشکیل می دهند اما رفتارهای اجتماعی و سنتی موجود چه در قالب نظام حاکم و یا در ساختارهای قبیله ای و عرفی مثل جرگه ها، شوراها به این خشونت موجود علیه زنان مشروعیت می بخشد. در این مقاله ابعاد مختلف خشونت علیه زنان و فقدان امنیت انسانی و همچنین آثار ناشی از آن بررسی می شود. نویسنده در این مقاله از روش توصیفی- تحلیل و بر اساس داده های آماری و همچنین فیش برداری کتابخانه ای به بررسی این موضوع پرداخته است.

کلیدواژه ها

افغانستان، امنیت انسانی، زنان و دختران، خشونت، نا امنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.