تاثیر مراقبت تسکینی بر عوارض ناشی از بیماری کرونا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF03_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه سلیمی اکین ابادی

کارشناس ارشد پرستاری داخلی جراحی، بیمارستان شهید مدرس، تهران، ایران

میترا زندی

فوق دکتری پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: همه گیری کرونا مشکلات زیادی برای بیماران و بهبود یافتگان ایجاد کرده است. بهبود یافتگان بیماری کرونا با اضطراب جسمی و روانی ناشی از بیماری، ترس از ابتلای خانواده و درگیر شدن با عوارض ناشی از بیماری مواجه هستند. لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر مراقبت تسکینی بر عوارض ناشی از کرونا انجام شد.روش کار: مطالعه جاضر با فرایند مرور سیستماتیک در پایگاه ها و سایت های علمی معتبر مانند pubMed ، Google Scholar،Magiran با استفاده از کلید واژه های مراقبت تسکینی، عوارض و کرونا انجام شد. از میان ۴۵ مقاله فارسی و انگلیسی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، ۱۱ مقاله مرتبط با موضوع، انتخاب شد.یافته ها: خستگی، کمر درد، میالژیا و درد قفسه سینه از عوارض شایع کرونا است که می تواند مدت ها پس از بهبودی باقی بماند و موجب کاهش کیفیت زندگی شود. بهبود کیفیت زندگی از مهم ترین عوامل موفقیت در درمان محسوب شده و به عنوان شاخص مهمی از وضعیت عملکردی بیمار پس از ابتلا به بیماری کرونا، وضعیت مطلوبی ندارد. لذا به رویکردی جامع شامل مدیریت و مراقبت از نیاز های جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی جهت کاهش عوارض بیماری نیاز است. نتیجه گیری: مراقبت تسکینی راه حل بسیاری از مشکلات ناشی از همه گیری کرونا است که می تواند در زمان تشخیص، درمان و بروز عوارض انجام شود. مشاوره های روانشناختی و معنوی، حمایت اجتماعی و مراقبت اخلاقی از جمله مراقبت تسکینی است که باید طی همه گیری های ویروسی در بیمارستان و منزل انجام گیرد. بدون مراقبت تسکینی، مراقبت جامعی از بیمار به عمل نمی آید لذا طب تسکینی در کنترل عوارض ناشی از بیماری موثر بوده و استفاده از آن طی اپیدمی های ویروسی ضروری است.

کلیدواژه ها

مراقبت تسکینی، عوارض، کرونا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.