بررسی شیوع افسردگی در دانشجویان خوابگاهی و غیر خوابگاهی شهرستان قاین در سال ۱۳۹۶

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF03_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رزم آرا

مربی، کارشناسی ارشد آموزش پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری قاین، دانشگاه آزاد، بیرجند، بیرجند، ایران.

محمدرضا جانی

مربی کارشناس ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، گروه پرستاری، دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

شبنم آقابیگی امینی

کارشناس پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی قاین، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

زهرا اخوان

کارشناس پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی قاین، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

سارا آقابیگی امینی

کارشناس پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آزاد سنندج، کردستان، ایران

فاطمه تاجی

کارشناس پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی قاین، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

مقدمه: افسردگی یکی از شایع ترین بیماریهای اعصاب و روان است که به زمان و مکان خاصی محدود نیست قشر دانشجو به لحاظ تغییرمحل زندگی و جدایی ناگهانی از خانواده ها، فشار تحصیل و دلهره امتحان در طول دوران تحصیل خود در معرض اختلالات مختلف روانی و افسردگی با درجات متفاوت قرار داشته، لذا گروه در معرض خطر محسوب می شوند هدف از این بررسی سنجش میزان افسردگی دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه پیام نور شهرستان قاینات بوده است.روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی هست که بر روی ۲۷۸ نفر از دانشجویان خوابگاهی و غیر خوابگاهی شهرستان قاینات در سال ۱۳۹۶ انجام شده است. جهت جمع آوری داده ها با نمونهگیری در دسترس و از پرسشنامه دموگرافیک و افسردگی بک استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده آزمونهای توصیفی و نرم افزار ۲۲ spss انجام گردید.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که از ۲۷۸ نفر، ۱۸۴ نفر زن (%۶۶/۶) و ۹۲ نفر مرد (%۳۳/۴)، ازنظر تاهل ۱۰۵ نفر متاهل (۳۸/۸۹) و ۱۶۵ نفر مجرد (۶۱/۱۱) و نمره افسردگی در دانشجویان خوابگاهی ۱۶,۲۵± ۵,۵۶ و غیر خوابگاهی ۱۵,۵۱± ۱۱ بود ازنظر شیوع افسردگی در دانشجویان خوابگاهی نرمال %۳۴/۵۷ افسردگی خفیف %۸/۶۴ متوسط %۳۳ شدید %۱۶/۰۵ بسیار شدید %۸/۶۴ و دانشجویان غیر خوابگاهی نرمال %۳۸/۴۷ افسردگی خفیف %۱۲/۸۳ متوسط %۲۷/۱۷ شدید %۱۴/۸۷ بسیار شدید %۶/۶۶ بود نتیجه گیری: نتایج به دست آماده از پژوهش حاضر نشانداد که شیوع افسردگی در بین دانشجویان خوابگاهی نسبت به دانشجویان غیر خوابگاهی دانشگاه های شهرستان بیشتر هست بنابراین سعی بر آن است که طی پیشنهاد به سازمانهای مربوطه امکان نقل وانتقال دانشجویان به شهرهای محل سکونتشان فراهم شود یا با انجام کلاسهای مشاورهای و آموزشهای لازم باعث حل و کاهش یافتن این مسئله گردیم.

کلیدواژه ها

افسردگی، دانشجویان، شیوع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.