تاثیر ورزش های ایروبیک و مقاومتی بر سازگاری جسمی سالمندان مردمبتلا به نارسایی قلبی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمالک نخعی زاده

کمیته تحقیقات دانشجوئی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

علی پورحبیب

دانشجوی دکترای پرستاری،دانشکده پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

زهرا فتوکیان

مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.

چکیده

مقدمه: سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی مشکلات زیادی در انجام فعالیتهای زندگی روزانه و توان جسمی خود دارند و ورزشهای ایروبیک و مقاومتی به عنوان یک مداخله غیردارویی، موردتوجه تیم درمان قرار نمی گیرند. مطالعه حاضر با هدف »تعیین تاثیر ورزشهای ایروبیک و مقاومتی بر سازگاری جسمی سالمندان مرد مبتلابه نارسایی قلبی« انجام شد.روش کار: مطالعه از نوع نیمه تجربی و جامعه پژوهش شامل کلیه سالمندان مرد مبتلابه نارسایی قلبی تیپ دو و سه می باشد. حجم نمونه ۶۰ نفر در دو گروه آزمون وکنترل است که با استفاده از تخصیص تصادفی به روش بلوک بندی وارد گروه آزمون و کنترل شدند. محیط پژوهش، بخش اکوکاردیوگرافی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر بود. در گروه آزمون، ورزشهای ایروبیک و مقاومتی به مدت ۳ ماه، سه بار در هفته اجرا شد . قبل، ۱، ۲ و۳ ماه بعد از اتمام مداخله، تست ۶" دقیقه قدم زدن" برای مقایسه سازگاری جسمی انجام شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از SPSS نسخه ۱۶، از آمار توصیفی و آزمونهای t مستقل و زوجی، آنوای تکراری و بن فرونی استفاده شد.یافته ها: اختلاف معناداری بین میانگین نمرات مسافت طی شده در ۶ دقیقه در ۴ نقطه زمانی (p< ۰/۰۰۱) بین دو گروه مشاهده شد. نتایج نشان داد که انجام ورزشهای ایروبیک و مقاومتی باعث بهبود سازگاری جسمی سالمندان مبتلابه نارسایی قلبی میشود .(p< ۰/۰۰۱)نتیجه گیری: انجام ورزشهای ایروبیک و مقاومتی، با افزایش توان جسمی جهت انجام کارهای روزانه سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی به ارتقاء کیفیت زندگی آنان کمک می کند.

کلیدواژه ها

ورزش ایروبیک، ورزش مقاومتی، نارسایی قلبی، سازگاری جسمی، سالمندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.