نقد و بررسی انگیزش ذاتی بر اساس مبانی انسان شناسی اسلامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای مشاوره، دوره: 15، شماره: 60
  • کد COI اختصاصی: JR_COUN-15-60_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داوود نوده ئی

علامه طباطبائی

معصومه اسمعیلی

baghiattahhe

اصغر خندان

baghiattahhe

خدابخش احمدی نوده

baghiattahhe

چکیده

در مورد رفتار انسان، پرسش های بسیار مهمی برای روانشناسان مطرح بوده که از جمله می توان به این پرسش ها اشاره کرد : چرا رفتارانسان شروع می شود؟ بعد از اینکه رفتار شروع شد چرا ادامه می یابد؟ چرا رفتار به سمت برخی هدف ها و دورشدن از هدف های دیگر گرایش دارد؟  چرا رفتار جهت خود را تغییر می دهد؟ چرا شدت رفتار تغییر می کند؟ و چرا رفتار متوقف می شود؟  برای پاسخ به این پرسش ها، مفهومی تحت عنوان انگیزش[۱] در روانشناسی به وجود آمده است(ریو، ۲۰۰۹).  بنابراین، اینکه چه عاملی باعث می شود رفتاری انجام صورت پذیرد و استمرار داشته باشد یا متوقف شود و همچنین جهت و شدت رفتارهایی که  انجام می شود، مجموعه چالش هایی است که در حوزه انگیزش مطرح است ( ریو، ۲۰۰۵؛ پتری، ۲۰۱۲؛ پنتریچ و شانک، ۲۰۰۲).  انگیزش مفهومی بنیادی است که تقریبا در همه ابعاد رفتار و زندگی انسان مخصوصا ابعاد مربوط به یادگیری و آموزش کاربرد دارد. همچنین انگیزش مهم ترین مفهوم تعلیم وتربیت[۲] است. تقریبا همه روانشناسان معتقدند که انگیزش پایه و اساس شروع، ادامه یافتن و پایداری در رفتار انسانی است. انگیزش رفتار انسان را در راستای اهداف مطلوب هدایت می کند ( الوانه، ۱۹۹۸).   [۱] [۲]

کلیدواژه ها

The relation, stimulus, repidity of habit, انگیزش ذاتی, مبانی انسان شناسی اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.