گونه شناسی گردشگران منطقه دربند مشکول شهرستان کوثر با روش هورتادو

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF06_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده اسماعیلی

دانشجوی دکتری رشته گردشگری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران

عسگر شهماری کلستان

کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی، گرایش بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی خلخال، خلخال

چکیده

یکی از انواع گردشگری ژئوتوریسم است و این نوع گردشگری، بعد از مطرح شدن ژئوپارکها مورد توجه یونسکو قرار گرفته است. از طرفی گونـه شناسـی گردشـگری یـک ابزار بسیار مهم برای برنامهریزی گردشگری است؛ زیرا منجر به شناخت اثرات فضایی گردشگری میشود و مسیر توسعه گردشگری را در هر منطقه نشـان مـیدهـد . ایـن پژوهش از نوع کاربردی بوده و از نظر ماهیت داده ها، یک پژوهش کمی به شـمار مـیرود. داده هـای پـژوهش عمـدتا از طریـق روشهـای میـدانی شـامل مصـاحبه هـای ساختارمند، پرسشنامه و مشاهدات و ارزیابی های میدانی و همچنین روش کتابخانهای و کاوش نظری از منابع مـرتبط، گـرداوری شـدند. جامعـه آمـاری پـژوهش شـامل گردشگرانی است که از ژئوسایت دربند مشکول بازدید کردند. هدف اصلی از پژوهش حاضر این است که با استفاده از مدل هورداتو و همکاران به این سـوال پاسـخ دهـیم که: گردشگران حاضر در منطقه دریند مشکول شهرستان کوثر در گونه شناسی هورتادو و همکاران در چه طیفی قرار دارند؟ نتایج نشان می دهـد کـه بیشـتر گردشـگران حاضر در این منطقه از نوع ژئوتوریستهای ارادی ۵۳) درصد) هستند. این گروه از گردشگران تنها با اهـداف ژئوتوریسـتی صـرف مسـافرت نمـیکننـد و بازدیـد از سـایر جاذبه های گردشگری منطقه نیز برایشان در اولویت اسـت. گـروه دیگـر گردشـگران کـه پـس از ژئوتوریسـتهـای ارادی، بیشـترین درصـد را بـه خـود اختصـاص دادنـد ژئوتوریستهای هدفمند بودند ۲۲)درصد) این گروه با هدف خاص۵ بازدید از این ژئوسایت به این منطقه سفر کردند. کنشهای این گردشگران در سـایت نشـان از علاقـه آنها به این پدیده داشت نهایتاباید به این مطلب اشاره کرد که اکثریت گردشگران این منطقه، از زیبایی ا۳شکال و رنگ متفاوت ایـن پدیـده هـا، بـه وجـد آمدنـد و عنـوان کردند که به دیگر دوستان و آشنایان خود، بازدید از این منطقه را توصیه خواهند کرد.

کلیدواژه ها

گردشگری، ژئوتوریسم، روش گونهشناسی هورتادو، دربند مشکول، شهرستان کوثر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.