بررسی رابطه مدیریت زمان باکمال گرایی و میزان تاب آوری مدیران مدارس شهر اشترینان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE08_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شیرویه

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد

محمدجعفر مهدیان

استادیار گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد

نگین خاصه

کارشناسی ارشد حقوق، دانشگاه امیرکبیر، اراک

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه مدیریت زمان با کمال گرایی و میزان تاب آوری مدیران مدارس شهر اشترینان است. تحقیق از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش توصیفی/ همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش را تعداد N =۸۵ نفر از مدیران مدارس متوسطه و ابتدایی بخش اشترینان در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ تشکیل می دهد، که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان تعداد N =۷۰ نفر به روش نمونه گیری نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شده اند. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه های استاندارد مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون((۲۰۰۳، پرسشنامه استاندارد مدیریت زمان عزیزی مقدم (۱۳۸۵)و پرسشنامه استاندارد کمال گرایی هیل و همکاران( (۲۰۰۴استفاده شده است. داده های جمع آوری شده با بهره گیری از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی از جمله آزمون کلموگروف-اسمیرنوف برای نرمال سنجی توزیع داده و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره به کمک نرم افزارهای SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین مدیریت زمان و مولفه های آن، هدف گذاری،اولویت بندی فعالیت ها،برنامه ریزی عملیاتی،مدیریت ارتباطات و مدیریت جلسات با کمال گرایی رابطه مثبت وجود دارد.اما بین تفویض اختیار با کمال گرایی رابطه وجود نداشت. بین مدیریت زمان و مولفه های آن، هدف گذاری،اولویت بندی فعالیت ها، مدیریت ارتباطات و مدیریت جلسات با میزان تاب آوری رابطه مثبت وجود دارد.اما بین برنامه ریزی عملیاتی و تفویض اختیار بامیزان تاب آوری رابطه وجود نداشت. با توجه به یافته های پژوهش به نظر می رسد مدیریت زمان و مولفه های آن، سهم قابل توجهی در تبیین کمال گرایی و تاب آوری داشتند.

کلیدواژه ها

مدیریت زمان، کمال گرایی، تاب آوری مدیران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.