بررسی نقش مدیریت شهری در ساماندهی بافت های فرسوده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های سازمان و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCMR01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول صفائی نمین

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران

رسا صفائی نمین

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران

چکیده

امروزه با رشد روزافزون شهرنشینی، مشکلات شهری بیش از هر زمان دیگری آشکار گردیده، این مشکلات با تاثیر گذاری بر تمامی جنبه های شهرنشینی، روابط منطقی زندگی شهرنشینی را نابسامان نموده است و کیفیت کلی و قابلیت زندگی در آنها را به شدت کاهش داده و زمینه ناپایداری در آنها را فراهم کرده است. یکی از این مشکلات شکل گیری بافت های فرسوده به ویژه در نواحی مرکزی شهرها بوده است. راهکارهای مختلفی جهت مداخله در این بافت ها عرضه شده که در شرایط مختلف استفاده می گردد و یکی از سازمان هایی که مسئول مداخله در این بافت هاست مدیریت شهری می باشد. براین اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش مدیریت شهری در ساماندهی بافت های فرسوده می باشد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی بوده و به شیوه ی کتابخانه ایی و اسنادی و با استفاده از کتاب ها، مقالات و ... گردآوری شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد: مدیریت شهری می تواند با شناخت نیازها، تنگناها، توان ها و فرصت های احیای بافت فرسوده از طریق همکاری و توانمندسازیشهروندان ساکن در این بافت ها و ترغیب آنان به مشارکت در احیای این بافت ها، به ایجاد محیطی شایسته برای آنان اقدام نماید. پرواضح است که احیای بافت های فرسوده می تواند ارزش کالبدی این بافت ها را ارتقا داده و به طبع آن رغبت شهروندان را به سکونت در آن ها افزایش دهد. در این ارتباط لازم است که مدیران شهری به مسائلی همچون: طراحی و برنامه ریزی فرآیندی، بهره گیری از تجربه های جهانی در بازسازی و ساماندهی بافت های فرسوده، حفظ ارزش های فرهنگی و تاریخی این بافت ها، فرهنگ سازی و بستر سازی اجتماعی، برنامه های مالی و اقتصادی و اختصاص تسهیلات در جهت بازسازی این بافت ها توجه نموده و این مسائل را در راس برنامه های خود قرار دهند.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، بافت فرسوده، ساماندهی، بهسازی، نوسازی، بازسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.