حذف نیترات از آب های سطحی به کمک غشاهای نانوفیلتراسیون اصلاح سطحی شده در حضور بیوپلیمر کاپاکاراگینان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی شیمی ، مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: IRCCE08_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد اکبری

احمد اکبری، دکترای تخصصی مهندسی نساجی، عضو هیات علمی دانشگاه کاشان

سمانه زینلی

سمانه زینلی، کارشناسی ارشد مهندسی شیمی - نانوفناوری، دانشگاه کاشان

چکیده

در سال های اخیر صنعت آب آشامیدنی با مشکلات فزاینده ای در تصفیه آب های زیرزمینی برای تولید آب آشامیدنی روبرو شده است. منابع آب زیرزمینی اغلب به سموم مختلف از جمله آفت کش ها آلوده می شوند و منجر به افزایش غلظت یون نیترات موجود در آب می گردند. بنابراین استفاده از روش های کارآمد در راستای تصفیه این منابع آبی یکی از مسائل مهم مربوط به محیط زیست می باشد که در این میان می توان از نانوفیلتراسیون به عنوان یکی از شیوه های موثر جهت حذف آلاینده ها استفاده نمود. در پژوهش پیش رو، به منظور ساخت غشای نانوفیلتراسیون به روش پلیمریزاسیون بین سطحی از مونومر پیپرازین در فاز آبی و مونومر تولوئن دی ایزوسیانات در فاز آلی استفاده گردید. همچنین جهت افزایش میزان آب دوستی سطح غشا و ایجاد بار سطحی منفی برروی آن و در نتیجه بهبود عملکرد غشای نهایی در حذف آلاینده های آنیونی از بیوپلیمر کاپاکاراگینان در فرآیند اصلاح غشا بهره برده شد. پس از ساخت غشاهای نانوفیلتراسیون با مقادیر بهینه، دو نوع غشای بدون کاپاکاراگینان و غشای دارای این ماده افزودنی برای حذف نیترات از آب مورد تست قرار گرفتند. نتایج نشان داد حضور کاپاکاراگینان موجب افزایش آب دوستی سطح غشا و در نهایت بیشتر شدن شار عبوری از غشا در عین حال ثابت ماندن میزان احتباس یون گردیده است. در پایان نتایج حاصل از اندازه گیری زاویه تماس افزایش آب دوستی سطح غشا را در حضور کاپاکاراگینان تایید کرد و ایجاد بار سطحی منفی با اندازه گیری پتانسیل زتا اثبات گردید.

کلیدواژه ها

نانوفیلتراسیون، پلیمریزاسیون بین سطحی، کاپا کاراگینان، نیترات، بار منفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.