نقش خودشفقت ورزی ، امید و تجارب معنوی در پیش بینی تاب آوری در زنان مبتلا به سرطان سینه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره،تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: ICPCE03_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ممدوحی

دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تبریز، ایران

پیام ورعی

دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تبریز، ایران

فاطمه ممدوحی

کارشناس کارشناسی پژوهشگری علوم اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی و تربیتی، دانشگاه رازی، کرمانشاه.

چکیده

امروزه سرطان به عنوان یک مشکل بزرگ سلامت عمومی به شمار می رود و تاب آوری را به عنوان یک سبک مقابله ای پایدار در مقابل آن در نظر می گیرند از طرفی امید و تجارب معنوی در کنار خودشفقت ورزی میتوانند بر تاب آوری فرد موثر باشند. بنابراین پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه تاب آوری با خودشفقت ورزی ، امید و تجارب معنوی در زنان مبتلا به سرطان سینه انجام پذیرفت. به این منظور از تمام زنانی که برای استفاده از امکانات درمانی(شیمی درمانی و رادیو تراپی) در تابستان و بهارسال ۱۳۹۹ به بیمارستان امام رضا(ع) شهر کرمانشاه مراجعه کردند،۱۳۰ نفر بهعنوان نمونه به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های خودشفقت ورزی ، امید به زندگی ، تجارب معنوی و تاب آوری بودند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گامبهگام استفاده شد. یافته ها نشان داد که خودشفقت ورزی ، امید و تجارب معنوی با تاب آوری رابطه مثبت و معنیداری دارد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که به ترتیب اهمیت تجارب معنوی ،خودشفقت ورزی و امید به زندگی قادر به پیشبینی ۰/۷۱ درصد از تغییرات تاب آوری در زنان مبتلا به سرطان سینه بود؛ بنابراین با افزایش امید به زندگی در کنار تقویت تجارب معنوی و آموزش خودشفقت ورزی در زنان مبتلا به سرطان سینه میتوان تاب آوری آنها را افزایش داد.

کلیدواژه ها

امید ، تاب آوری ،تجارب معنوی، خودشفقت ورزی ، زنان ، سرطان سینه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.