بررسی اثربخشی آموزش تصویر سازی ارتباطی والد – فرزند بر کیفیت دلبستگی کودک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره،تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: ICPCE03_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عصمت متقی

کارشناس ارشد، گروه مشاوره، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

مرضیه سادات رضوی

استادیار، گروه مشاوره، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

چکیده

تصویر سازی ارتباطی۱ ، یک درمان کوتاه مدت است. این نظریه از نیازهای برآورده نشده به عنوان » جراحات « یاد می کند. این دیدگاه بر تاثیر تعامل اشخاص روی یکدیگر تاکید می کند، این رویکرد از قدرت رابطه به عنوان منبع التیام استفاده می کند، قلب این دیدگاه ایجاد یک محیط امن برای ارضا نیازها و التیام زخم های کودکی است. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش تصویر سازی ارتباطی والد – فرزند بر کیفیت دلبستگی کودک بود. این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش شامل ۳۰ دانش آموز پسر ۱۱ الی ۱۲ ساله که به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل که هر گروه شامل ۱۵ نفر بود تقسیم شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دلبستگی به والدین و همسالان فرم تجدیدنظر شده کودکان (IPPA-R) استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل آزمون کواریانس نشان داد. بین گروه های آزمایش و کنترل از لحاظ دلبستگی در بعدهای اعتماد متقابل، کیفیت ارتباط، بیگانگی تفاوت معناداری وجود دارد. در نتیجه آموزش تصویر سازی ارتباطی به والدین می تواند باعث بهتر شدن کیفیت ارتباط والدین با کودکان شود.کودک این رابطه با والدین را بعدها هم حفظ خواهد کرد، تا رفتار خود را با والدین محبوبش تطبیق دهد. پس دلبستگی می تواند زمینه لازم برای تاثیر مثبت والدین بر فرزندان را فراهم نماید.

کلیدواژه ها

آموزش تصویر سازی ارتباطی ، والد – فرزند ، کیفیت دلبستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.