نظریات شهر هوشمند و فضاهای شهری هوشمند و پایدار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان
  • کد COI اختصاصی: AUPS01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1981
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا هاجری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز

پریسا مشک سار

دکترای تخصصی شهرسازی، استادیار موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز

مجید آذر

دکترای تخصصی شهرسازی، گروه شهرسازی موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز

چکیده

شهرنشینی، افزایش مهاجرت به شهرها و توسعه شهرهای بزرگ و کوچک، آثار مخرب و زیانباری بر زیستگاه های طبیعی زمین داشته است؛ ازجملهبحران های ناشی از افزایش جمعیت در شهرها، آلودگی های زیست محیطی، مصرف بی رویه منابع انرژی، عدم ارائه خدمات مطلوب به شهروندان وچالش های مدیریت شهری به دلیل کمبود زیرساخت های لازم را می توان نام برد که شهرها را با آینده ای مبهم و پرمسئله روبرو کرده است. به این ترتیبدیگر، روش های سنتی پاسخگوی نیازها و مشکلات جوامع امروزی نبوده و لازم است راهکارها و تصمیمات جدیدی جهت حل مشکلات شهرهایکنونی اتخاذ شود. در این راستا ایده شهر هوشمند به منظور رفع نیازها و حل مشکلات شهری و تامین آسایش شهروندان مطرح شده است. شهرهوشمند بر اساس مجموعه گسترده ای از تکنولوژی و فناوری های پیشرفته پایه گذاری می شود. هدف کلی از انجام این پژوهش، ارائه نظریاتپژوهشگران در زمینه هوشمندسازی، بازشناسایی ابعاد شهر هوشمند، تبیین رویکرد عملی به شهرهای هوشمند و ارائه و جمع بندی تجارب جهانیشهرهای مختلف در زمینه هوشمندسازی فضاهای شهری است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که در واقع یک مسیر برای دستیابی به شهر هوشمندو هوشمندسازی فضاهای شهری وجود ندارد؛ شهرها باید متدها و راهکارهای متفاوتی را با توجه به شرایط ویژه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی،زیست محیطی خود گزینش کنند؛ اقدامات مناسب را با در نظر گرفتن شرایط خاص خود اولویت بندی کرده و رویکردهای متناسب با جامعه خود راتوسعه دهند. مطالعه و بررسی تجارب جهانی نشان میدهد که هدف کلیه جوامع از دنبال کردن اهداف مختلف متناسب با شرایط و اولویت هایشان،ارتقا کیفیت زندگی شهروندان، دستیابی به شرایط زیست مطلوب و پایداری بوده است.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، فضاهای شهری، تجارب جهانی، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.