برنامه ریزی پایدار شهری براساس معماری سبز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان
  • کد COI اختصاصی: AUPS01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا مشکسار

استادیار گروه شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

ساره جمشیدی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

مریم تاج الدین

چکیده

یکی از مسائلی که به صورت کتمان ناپذیری هم بر نحوه معماری" موثر" و هم از آن "متاثر" است سبک زندگی مخاطبان است. در اینراستا توجه به فضای سبز مسکن، به عنوان متغیر مستقلی که سبک زندگی انسان را تغییر می دهد و به تبع آن سبک زندگی به عنوانعاملی که میزان و نحوه مصرف انرژی (توسعه پایدار) را تحت تاثیر قرار می دهد، ضروری می نماید.استفاده بهینه از زمین و برنامه ریزی فضای سبز شهری، یکی از مسائل مهم و اساسی در نظام برنامه ریزی شهری است. با توجه به اهمیتفضای سبز شهری و همچنین افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی که موجب تبدیل فضاهای باز و سبز شهری به سطوح بتنی خشن ونفوذ ناپذیر شده است، لازم است از روش ها و ابزار جدیدی در این راه کمک گرفت.مطالعه حاضر تاثیر فضا و معماری سبز بر برنامه ریزی پایدار شهری را مورد کنکاش قرار می دهد.اتصال محکم زندگی انسان و طبیعت به عنوان عنصر ذاتی و فطری، این تصور بشر را برای فرار از تحت سلطه بودن سیستم های حیاتبه وسیله پیشرفت بشریت و فن آوری های نوین به شکلی که توانایی تغییر و انتقال بنیادین جهان طبیعت را داشته باشد را زیر سوالبرده است. در دنیای کنونی افزایش بی رویه جمعیت شهرها از یک سو و توسعه ی بی ضابطه از سوی دیگر و هم چنین صنعتی شدنبدون توجه به آسایش و سلامت افراد در فضاهای مسکونی ، جوامع بشری را در معرض بحران قرار داده است.مسکن به عنوان یکی از پدیده های واقعی از نخستین مسایلی است که بشر همواره برای دگرگونی مناسب و معقول آن در تلاش است.هدف از ساختن فقط تولید نیست بلکه کاربری آن مد نظر است و کیفیت نقش مهمی را در کسب رضایت متقاضیان مسکن دارد. باتشخیص نیاز فطری انسان برای برقراری ارتباط با طبیعت به همراه پایداری و استراتژی های جهانی طرحی برای خلق محیط هایی کهتضمین کننده کیفیت زندگی و معماری سبز باشد را در پی داشته است.

کلیدواژه ها

پایداری، معماری، فضای سبز، مسکن، طبیعت، برنامه ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.