ارزیابی و تعیین شاخصهای موثر در کنترل کیفیت ساخت آزاد راه ها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی عمران، معماری ،شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ACUSCONF06_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین هوشمندراد

کارشناس ارشد عمران- مهندسی و مدیریت ساخت

محمدحسن پیراحمدی

کارشناس ارشد عمران- مهندسی و مدیریت ساخت

چکیده

راه ها به عنوان شریان های ارتباطی از سرمایه های ملی هر کشوری به حساب می آیند. افزایش کیفیت این پروژه ها می تواند به اثربخشی این پروژه ها و حفظ سرمایه های ملی کمک زیادی نماید. به عبارتی اگر بتوان در حین انعقاد قرار داد با معیارهایی، کیفیت پروژه پس از اجرا را افزایش داد می توان صرفه جویی های زیادی در منابع ملی انجام داد. در این پژوهش ابتدا معیارهای اصلی در تامین کیفیت پروژه های راهسازی شناسایی شده و سپس با ارسال فرم های نظرسنجی بین پیمانکاران، مشاورین، کارفرمایان و نخبگان معیارهای اصلی شناسایی شده اند. به منظور تعیین روایی این نظرات از روش آلفای کرونباخ استفاده شده و با توجه به فازی بودن نظرات، از ریاضیات منطق فازی در جمع بندی نظرات و برای تحلیل و ارزیابی سوالات پرسشنامه از نرم افزار spss ، استفاده شده است و در نهایت ۷ معیار بر اساس وزن حاصله، به عنوان معیارهای اصلی انتخاب شده و در پروژه آزادراه های استان فارس با این معیارها ارزیابی شده اند. هدف از این پژوهش بررسی معیارهای اصلی که به نظر می رسد در کیفیت پروژه های راه سازی تاثیرگذار می باشند. به نظر می رسد که بتوان این ۷ معیار را مقیاس مناسبی برای ارزیابی کیفیت پروژه های راه سازی در زمان انعقاد قرارداد در نظر گرفت. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که پروژه آزادراه به عنوان یک پروژه موفق عدد بالا را نشان می دهد و ۷ سوال به دست آمده از نتایج مقیاس مناسبی برای ارزیابی پروژه های عمرانی می باشد و در پروژه های آتی با کالیبراسیون مدل حتی در شروع کار از کیفیت احتمالی پایان پروژه می توان مطلع گردید.

کلیدواژه ها

کیفیت ساخت، پروژه های عمرانی، راه سازی، طرحهای زیربنایی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.