توسعه مدل مکان‌یابی- مسیریابی با در نظر گرفتن رضایت مشتری و دریافت و تحویل همزمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-12-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پدرام معماری

دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران

محمد پرتوی

دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران

فریبرز جولای

دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران

رضا توکلی مقدم

دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

در این مطالعه، مسأله مکان یابی- مسیریابی با در نظر گرفتن چندین انبار و پنجره زمانی سخت برای مشتریان مورد بررسی قرار می‌گیرد. هدف اصلی این مقاله، انتخاب بهترین مکان­ احداث انبارها با در نظر گرفتن زمانبندی و مسیریابی وسایل نقلیه ناهمگن است. این امر موجب کاهش هزینه احداث انبار در مکان نامطلوب می‌شود و به صورت همزمان مسیر بهینه مسائل نقلیه را پیدا می‌کند. رضایت مشتری از فرایند خدمت رسانی از مهم‌ترین مسائل هر سازمان است. بدین منظور پنجره زمانی سخت برای پاسخ به مشتریان در نظر گرفته شده است. در واقع نوع آوری اصلی این مطالعه را این گونه می توان بیان نمود که در دومساله مسیریابی و مکانیابی به طور همزمان مورد بررسی قرار می گیرند تا هزینه های متقابل بین مسیریابی و مکان یابی لحاظ شده و از این نظر می توان تاثیر بین هزینه های مکان یابی و مسیریابی را در نظر گرفت ، بدین جهت می تواند تاثیر فراوانی از  نقطه نظر کاهش هزینه ها ایفا نماید. به منظور بررسی صحت و دقت مدل، در ابعاد کوچک با روش محدودیت اپسیلون توسعه یافته مورد مقایسه قرار گرفته می‌شود. با توجه به NP-Hard بودن مسأله در ابعاد بزرگ، از الگوریتم تکاملی چند هدفه، به نام الگوریتم ژنتیک مرتب شده نامغلوب استفاده شده است. در پایان نتایج به دست آمده، به منظور نمایش کارآیی و اثربخشی مناسب در حل مسائل مختلف با ابعاد بزرگ و در زمان کوتاه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

الگوریتم فراابتکاری, برداشت و تحویل همزمان, رضایت مشتری, مکان یابی مسیریابی چند هدفه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.