بررسی رابطه بین عوامل اقتصادی و بهره وری کارکنان با نقش واسطه ای تعلق شغلی کارکنان شهرداری شیراز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_545
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق تقی زاده

شهرداری شیراز، واحد مالی و اقتصادی

نجمه قبادی

شهرداری شیراز، واحد مالی و اقتصادی

یاسر احمدی

شهرداری شیراز، واحد مالی و اقتصادی

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین عوامل اقتصادی و بهره وری کارکنان با نقش واسطه ای تعلق شغلی کارکنان شهرداری شیراز انجام شد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت مسئله و روش گردآوری داده ها از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی بود و جز پژوهش های پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان شهرداری شیراز به تعداد 4500 نفر و حجم نمونه شامل 351 نفر بوده که به روش تصادفی و بر اساس جدول مورگان انتخاب شده بودند. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه تعلق سازمانی (شاوفلی1و همکاران، (2003، عوامل اقتصادی (محقق ساخته) و پرسشنامه بهره وری (هرسی و گلداسمیت2، (1980 استفاده شد. روایی محتوایی هر سه پرسشنامه توسط صاحبنظران تأیید گردید است و پایایی آن به وسیله محاسبه آلفای کرونباخ برای سه پرسشنامه به ترتیب 0/77، 0/95 و 0/84 تعیین گردید. داده های گردآوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفته اند و و نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شده است. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داده است که عوامل اقتصادی و تعلق شغلی با بهره وری کارکنان و همچنین عوامل اقتصادی با تعلق شغلی در شهرداری شیراز رابطه معناداری دارند. در نهایت، نتایج آزمون تحلیل مسیر نشان داده است که تعلق شغلی بر رابطه بین عوامل اقتصادی و بهره وری کارکنان در شهرداری شیراز نقش میانجی دارد.

کلیدواژه ها

تعلق شغلی، عوامل اقتصادی، بهره وری کارکنان، شهرداری شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.