تأثیر ابزارهای مشتقه بر تأمین مالی شرکتها با نقش تعدیلی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS 9)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_536
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ حیرانی

استادیار بخش حسابداری دانشگاه ازاد اسلامی یزد

فاطمه تاک

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی یزد

چکیده

هدف پژوهش پیش رو، بررسی ارتباط بین ابزارهای مشتقه، تامین مالی شرکت ها و استاندارد بین المللی گزارشگری مالی شماره (IFRS 9)1 9 است. تمرکز استاندارد بین المللی گزارشگری مالی شماره (IFRS 9) 9 برکیفیت بخشی و بهبود اندازه گیری ریسک و ارتقای گزارش دهی ابزارهای مالی به شیوه ای کارآمد و مفید است. داده ها از پرسشنامه ساخته شده توسط محقق جمع آوری و در اختیار نمونه آماری متشکل از دانشجویان رشته حسابداری قرار گرفت. تعداد 131 نفر با استفاده از فرمول کوکران برای اندازه گیری نمونه انتخاب شدند و 93 نفر پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل نهایی نتایج با استفاده از نرم افزار Smart PLS و SPSS انجام شد. این پژوهش از نوع کاربردی بوده و توصیفی – پیمایشی است و روش پژوهش جهت بررسی پیشینه تحقیق کتابخانه ای می باشد. وضعیت پایایی و روایی همگرایی پژوهش حاضر با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. دانشجویان رشته حسابداری بر این باورند که ابزارهای مشتقه میتواند بر تأمین مالی واحدهای تجاری تأثیری مثبت و معناداری داشته باشد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه دوم نشان میدهد که استاندارد بین المللی گزارشگری مالی (IFRS 9) بهعنوان استاندارد جدید، بر میزان تأمین مالی واحدهای تجاری تأثیر مثبت و معناداری دارد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه سوم نشان میدهد که استاندارد بین المللی گزارشگری مالی (IFRS 9) بر رابطه بین ابزارهای مشتقه و تأمین مالی، تأثیر منفی و معناداری دارد و رابطه بین مشتقات و تأمین مالی ممکن است عوض شود.

کلیدواژه ها

IFRS 9، ابزارهای مشتقه، تامین مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.