بررسی تطبیقی تصویرپردازی هنری در اشعار احمد وائلی و نصرالله مردانی (با تکیه بر تشبیه، استعاره، مجاز و کنایه)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_378
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی زارع درنیانی

استادیار زبان و ادبیات عربی دانشگاه پیام نور

ماهان دریانورد

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی دانشگاه پیام نور

چکیده

علم بلاغت در سخن، بویژه در زبان شعر، متضمن فنونی بیانی چون تشبیه، استعاره، مجاز و کنایه است که در دایره تصویرپردازی هنری می گنجند. تصویرپردازی هنرییکی از عوامل مؤثّر در گیرایی شعر موفقیت آمیز شاعر است و در مطالعات نقد ادبی و ادبیات تطبیقی، حائز اهمیت است که با بررسی تطبیقی آن در ابیات عربی و فارسی و مشخص نمودن وجوه اشترک و اختلاف آن بر زیبایی و شگردهای زبانی آن می افزاید لذا در این جستار، سعی شده است با روشی تحلیلی- توصیفی با محوریت تطبیقی مکتب آمریکایی از میان شعر عربی، شعر احمد وائلی – شاعر معاصر عراق- و از میان شعرفارسی، شعر نصرالله مردانی – شاعر متعهد معاصر ایران- که بن مایه های مشترک تصویرپردازی هنری دارند انتخاب شوند و نتایج پژوهش حاکی از آن است که کاربرد تصویرپردازی هنری در اشعارشان، باعث زیبایی و پویایی اثر ادبیشان میشود و ذهن خواننده را به تکاپو وا میدارد و میزان بسامد تصویرپردازی هنری در تشبیه، استعاره، مجاز و کنایه هر دو به یک اندازه است. استفاده ی احمد وائلی از مفاهیمی دینی و توجّه نصرالله مردانی به مظاهر طبیعت و مفاهیم تعلیمی از بارزترین وجوه اختلاف آنها در به کاربردن تصویرپردازی هنری است.

کلیدواژه ها

تصویرپردازی هنری ، احمد وائلی، نصرالله مرداتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.