بررسی تاثیر تجارت الکترونیک در توسعه صادرات فرش دستباف ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین میرزایی

استاد یار گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور ، ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ تهران- ایران.

هدایت حسین زاده

استاد یار گروه اقتصاد دانشگاه پیا نور، تهران - ایران

اعظم ستاری فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اقتصاد و تجارت الکترونیک دانشگاه پیام نور مرکز تبریز، ایران.

چکیده

از آن جایی که صادرات نفت مانند سابق نمی تواند به خودی خود محرک چرخ های اقتصادی کشور باشد. لذا باید در جستجوی سایر منابع ارزی باشیم از این جهت، صادرات غیر نفتی بیش از پیش اهمیت می یابد که در این میان ، فرش دستباف جایکاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تجارت الکترونیک در توسعه صادرات فرش دستباف تبریز می باشد.تحقیق حاضر از نظر روش، پیمایشی و از حیث هدف، کاربردی است. جامعه آماری تحقیق حاضر فروشندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در تبریز می باشد. حجم جامعه آماری با استفاده از جدول کوکران 285 نفر برآورد شده است. برای انتخاب نمونه آماری از جامعه آماری از روش نمونه گیری ساده تصادفی استفاده شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته میباشد. آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون فرضیه های تحقیق و مدل ارایه شده با استفاده از معادلات ساختاری (SEM) به روش حداقل مربعات جزیی((PLS، مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصل از داده های جمع آوری شده نشان میدهد که زیرساختار بازاریابی با ضریب مسیر (7/003)، زیرساختار اطلاعاتی با ضریب مسیر (1/965)، زیرساختار اقتصادی و بانکی و پرداختهای الکترونیکی با ضریب مسیر (2/718) و زیرساختار نرمافزاری و اینترنتی با ضریب مسیر (1/975) بر روی توسعه صادرات فرش دستبافت تبریز تأثیر دارد و همچنین زیرساختار آموزشی و فرهنگی با ضریب مسیر (0/733) و زیرساختار گمرکی، مالیاتی و بازرگانی با ضریب مسیر (0/100) بر روی توسعه صادرات فرش تبریز تأثیر ندارد.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیکی، توسعه صادرات، فرش دستباف، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.