بررسی «دعا» در مثنوی مولانا وفصوص الحکم ابن عربی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF06_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دهقان

دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز

سمیرا رمضامی

دانشجوی دکتری زبان وادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز

چکیده

دعا یکی از مفاهیم کلیدی و اساسی در حوزه ارتباط انسان با خداست. دعا نتیجه وجه رحمانیت خداوند است وبراساس آیات قرآن کریم خداوند خود، انسان را به دعا کردن دعوت نموده است و تنها از این رو بنده امکان می یابد بهخداوند تقرب جوید وگرنه میان خالق و مخلوق هیچ سنخیتی نیست که بنده به او نزدیک شود.مثنوی معنوی و کتاب فصوص الحکم ابنعربی ازآثار بلند پایه ی ادبی و عرفانی هستند که مشحون از مسائل عرفانیمی باشند و میتوان برای شناخت حقایق عرفانی و معرفتی به آنها رجوع کرد و با تأمل در این آثار ادبی و عرفانیمی توان به مبانی معرفتی فراوانی دست یافت که عرفان اسلامی را پایه ریزی می کنند. در مقاله حاضر، مسأله دعا از منظرمولانا و ابن عربی در دو اثری که ذکر شد مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی معلوم می شود که دعا از اهمیتویژه ای برخوردار است و به تبیین مباحثی چون اهمیت دعا و عدم اجابت و به تاخیر افتادن دعا و شرایط استجابت وعوامل موثر در آن پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

دعا، مثنوی معنوی، مولانا، فصوص الحکم، ابن عربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.