بررسی اثر شش هفته تمرینات ثبات دهنده مرکزی با TRX برمیزان کایفوزیس دختران جوان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات ورزشی و سلامت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: HCONF06_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه قدرتی

کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد

سیدعلی اکبر هاشمی جواهری

دانشیار گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد

ناهید خوشرفتاریزدی

استادیار گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مقدمه و هدف: عدم تعادل عضلاني باعث تغييرات نامطلوب قامتي از جمله ناهنجاري هاي ناحيه پشتي مي شود. از سال ها پيش تمرينات اصلاحي در راستاي پيشگيري و درمان اين ناهنجاري ها تدوين شده است. يکي از انواع آنها، تمرينات ثبات مرکزي مي باشد، که هدف آن تقويت عضلات مرکزي بدن مي باشد. تمرينات ثبات دهنده مرکزي با اضافه شدن سطح ناپايدار دشوار مي شود. هدف اين تحقيق، بررسي اثر شش هفته تمرينات ثبات دهنده با TRX بر ميزان کايفوزيس دختران جوان بوده است. مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع نيمه تجربي است و بر روي 20 دختر جوان 22 تا 27 ساله (ميانگين سن 1/49±25/7 سال، قد 3/85±162/2 سانتی متر و وزن 3/77±53/0 کيلوگرم) با ناهنجاري کايفوزيس (زاويه کايفوز بزرگتر از 40 درجه) صورت گرفت. ميزان انحناي کايفوز (با استفاده از خط کش منعطف) قبل و بعد از برنامه تمريني مورد ارزيابي قرار گرفت. برنامه تمريني گروه تجربي شامل 40 تا 60 دقيقه، سه جلسه در هفته و به مدت شش هفته بود. جهت تفسير داده ها از تي مستقل،همبسته و کوواريانس در سطح معنا داري P≤0.05 استفاده شد. يافته ها: بين تاثير تمرينات ثبات دهنده مرکزي با TRX بر ميزان کايفوزيس دختران جوان تفاوت معناداري بين پيش آزمون و پس آزمون مشاهده شد (P=0/01). نتيجه گيري: بر اساس نتايج بدست آمده، تمرينات ثبات دهنده مرکزي با TRX بر ميزان کايفوز دختران جوان تاثير دارد. بنابراين اين تمرينات احتمالا روش موثري براي رفع ناهنجاري کايفوزيس مي باشد.

کلیدواژه ها

تمرینات ثبات دهنده مرکزی، تی آر ایکس، کایفوزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.