بررسی جایگاه زن دراسلام و یهودیت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات اجتماعی و تربیتی در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: TCONF06_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری چنگی آشتیانی

استادیار دانشکده شریعتی

پری پناهی

دانش آموخته رشته فقه وحقوق

چکیده

رویکردهای مختلفی راجع به زن و جایگاه آن مطرح شده است؛ در طول تاریخ جامعهشناسان و روان شناسان از جنبه های گوناگون به این موضوع پرداخته اند از جمله اینرویکردها دیدگاه ادیان مختلف است؛ درحالی که گوهر ادیان یکی است ولی دیدگاه دینیهودی و اسلام دراین خصوص بسیار متفاوت است. در آیین یهود رویکرد منفی نسبت بهزن وجود دارد؛ دربحث خلقت، زن را طفیلی وجود مرد دانسته اند؛ در بحث ازدواج، شوهرمالک زن است و در بحث دارایی زن؛ زن ها هیچ دارایی نمی توانند داشته باشند، چونخودش مِلک مرد هستند. وظیفه زن، فقط فرزند اوری است و هیچ راهی برای رسیدن بهکمال و تعالی برای زن وجود نداردبرخلاف دین مبین اسلام که در این خصوص هیج تفاوتی قایل نیست و با ظهور اسلام مامی بینیم که دریچه های روشنایی به سوی زن باز می شود، اسلام جلوی زنده بگور کردندختران را می گیرد و زن را از ملک بودن مرد خارج می سازد وبه زن ارث تعلق می گیردبطوری که یازده امام معصوم (ع) از صلب دختر رسول خدا(ص) بدنیا امدند. درمقالهحاضر به بحث و بررسی در خصوص جایگاه زن در دین اسلام و آیین یهود می پردازیم.

کلیدواژه ها

دین اسلام، آیین یهود، مقام زن، حقوق زن، ازدواج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.