بررسی شاخص های سلامت روان در آتش نشانان شهرستان مرودشت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF07_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم خرم دل

دکترای تخصصی روان شناسی، استادیار گروه روان شناسی موسسه آموزش عالی فاطمیه( س) شیراز، شیراز، ایران

زهرا زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، گروه روان شناسی، موسسه آموزش عالی فاطمیه( س) شیراز، شیراز،ایران.

چکیده

مقدمه: افرادی که در مشاغلی مانند آتش نشانی به دلیل شرایط شغلی پر التهاب، تنش فراوانی را تجربه می کنند و در معرض ابتلا به انواع اختلالات روانی قرار دارند، که این می تواند باعث تضعیف عملکرد و افت توانایی حل مسئله و در نهایت بروز حادثه در واحد های شغلی آنان گردد. از آنجا که کارکرد و شرایط حاکم بر شغل ماموران آتش نشانی افزون بر سلامت خود آن ها، تاثیر مستقیم بر سلامت سایر افراد جامعه دارد، پژوهشگر در این پژوهش تلاش کرده است تا شاخص های سلامت روان نیروها را مورد بررسی قرار دهد.روش: جامعه آماری این پژوهش آتش نشانان سازمان آتش نشانی شهرستان مرودشت و نمونه مورد مطالعه 38 نفر از ماموران مستقر در ایستگاه های عملیاتی بودند که به روش نمونه گیری سرشماری، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از فهرست نشــانه ای هاپکینز( (HSCL گردآوری و با اســتفاده از نرم افزارSPSS 26 مورد تحلیل قرار گرفت. ســطح معناداری P> 0,05 در نظر گرفته شد.یافته ها: و ضعیت کلی سلامت روان نشان داد که 34,1 در صد افراد سالم و بدون اختلال روانی، 50 در صد افراد ن سبتا سالم و دارای اختلال روانی خفیف و 15,8 درصد افراد دارای اختلال روانی متوسط بودند. براین اساس 65,8 درصد افراد مشکوک به اختلالات روانی بوده و نمره کلی افراد مورد مطالعه 79,9±18,1 محاسبه شد. نتایج این مطالعه نشان داد که اغلب آتش نشانان می توانند به درجه ای از ابتلا به اختلالات روانی مبتلا باشــند. با توجه به نقش مهم آتش نشــانان در ارائه خدمات شــرایط اضــطراری و تاثیر ســلامت آتان بر سلامت سایر افراد جامعه لازم است اقداماتی به منظور ارتقاء سطح سلامت روان آنها به عمل آید.

کلیدواژه ها

آتش نشان، سلامت روان، استرس، اضطراب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.