بررسی عوامل وقوع حرکات توده ای با مدل LNRF (مطالعه موردی:حوضه سد کلان ملایر)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی محیطی
  • کد COI اختصاصی: RCAPGEP01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیبه روزبهانی

ارائه دهنده مقاله.کارشناس ارشد ژئومورفولوژی

علیرضا ایلدرمی

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری

مریم دشتی

مدرس گروه محیط زیست دانشگاه آزاد همدان

چکیده

پهنه بندی وقوع حرکات توده ای یکی از روشهایی است که می توان به کمک آن نواحی مستعد و بحرانی را به لحاظ پایدارسازی مشخص کرد و در برنامه ریزی های آتی استفاده کرد در تحقیق حاضر با هدف شناسایی نواحی مستعد حرکات توده ای عوامل لیتولوژی فاصله از گسل، شیب و تراکم پوشش گیاهی بررسی شده است با استفاده از عکسهای هوایی مشاهدات میدانی، نرم افزار ArcGIS و از مدل LNRF به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. با وزن دهی به عوامل موثر در وقوع حرکات توده ای نقشه وزنی هرعامل تهیه و در با جمع نقشه های وزنی نقش پهنهبندی خطر حرکات توده ای تهیه گردید نتایج نشان میدهد مدل LNRF کارایی مناسبی برای پهنهبندی حرکات توده ای دارد و مطالعات بیشتر برای برنامه های آتی ازجمله جلوگیری از بین رفتن مناطق زراعی و کاهش رسوبات پشت سد کلان و همچنین افزایش زمان بازدهی سد ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

حرکات توده ای، پهنهبندی، سد کلان ملایر، LNRF,GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.