بررسی تطبیقی اسنادِ روایات امامّت در منابع فریقین با تمرکز بر روایات پیامبر اکرم (ص)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات دینی و علوم انسانی در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RSHIW06_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی انصاری مقدم

کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث، مدرس مدعو دانشگاه

مهدی اماندادی قطب آبادی

طلبه سطح سوم حوزه علمیه قم و طلبه سطح سوم سفیران هدایت قم

چکیده

دراین مقاله، برای اثبات امامّت به نُه روایتِ صحیح و متواتر از پیامبراکرم (ص) استناد می شود که امامّت را به طور واضح بیانمی کنند. ابتدا در این مقاله به جریان غدیر اشاره می کنیم که پیامبر(ص)، جانشین خود را معرفی نمودند. نیز در حدیث گرانقدر ثقلین بیان کردند که اهل بیت (ع) پس از قرآن ثقل اصغرند و هیچ گاه از قرآن جدا نخواهند شد. در حدیث منزلت پیامبر(ص)با اشاره به آیات قرآن (نسبت هارون و موسی)، جایگاه اهل بیت (ع) را روشن می نماید. همچنین پیامبر(ص)، ائمه (ع) را بهستارگان پرنور که راه هدایت را نشان می دهند، تشبیه می کند. در جلسه یوم الانذار، پیامبر(ص) همه خویشاوندان نزدیکش رابه اسلام دعوت کرد و در آن جلسه علی (ع) را به عنوان جانشین خود معرفی می کند. در حدیث اثنا عشر پیامبر(ص)، اسامیامامان بعد از خودش را ذکر می کند. در حدیث کِشتی نوح، پیامبر(ص)، اهل بیت (ع) را به کِشتی نوح تشبیه می کند که مایةنجات امّت اند، و در حدیثی دیگر پیامبر(ص)، امام علی (ع) را به شهری از علم تشبیه می کند. نُهمین حدیث رسیده ازپیامبر(ص) حدیث پدران امّت می باشد. همه این احادیث گوشه ای از اشارات پیامبر(ص) در مورد امر امامّت می باشد.

کلیدواژه ها

امامّت، فریقین، حدیث ثقلین، حدیث یوم الانذار، حدیث منزلت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.