سنجش توسعه اقتصادی سکونتگاه های روستایی مبتنی بر تولیدات دامی (مورد مطالعه: شهرستان رودبار)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات اقتصادی و مدیریت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ESMIW06_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد جوان

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

سیروس حجت شمامی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

سجاد اکبرپور

دانش آموخته کارشناسی تولیدات دامی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

تولیدات دامی نقش کلیدی در تغذیه بشر و توسعه اقتصادی- اجتماعی ایفا می کنند. تولیدات دامی شامل؛ گوشت، شیر، تخممرغ و لاشه منبع پروتئین، انرژی، کلسیم و ریز مغذی ها است که 13 درصد کالری و 28 درصد پروتئین کل دنیا را فراهممی کنند. سرمایه گذاری در بخش دامپروری علاوه بر این که موجب رشد تولید و اشتغال در این بخش می گردد، با توجه بهارتباطات پسین و پیشین این بخش با سایر بخش ها، به رشد تولید و اشتغال در بخش های دیگر نیز کمك می کند. در کشور ماسهم کشاورزی به عنوان یکی از بخش های مهم اقتصادی از تولید ناخالص ملی حدود 25 درصد است که از این میزان، حدود۴۵ درصد مربوط به دامپروری است، با این تعبیر حدود 11 درصد از تولید ناخالص ملی را دامپروری تشکیل میدهد. هدف اینپژوهش بررسی اثرات تولیدات دامی بر توسعه اقتصادی نواحی روستایی شهرستان رودبار است. این تحقیق از نظر هدفکاربردی و از نظر روش انجام، توصیفی- تحلیلی است. در این تحقیق جامعه آماری، 20 نقطه روستایی شهرستان رودبار با1913 خانوار جمعیت بوده است. براساس فرمول کوکران اصلاح شده، تعداد نمونه ها 230 تعیین شد و پس از سنجش روایی وپایایی (ضریب آلفای 0.758) پرسشنامه در میان خانوارهای روستاهای نمونه توزیع و تکمیل شد. به منظور دستیابی به اطلاعاتمورد نیاز جهت سنجش متغیرهای مورد تحقیق، از روش های پیمایشی و اسنادی بهره گرفته شده و جهت ارزیابی این شاخص هااز مدل تاکسونومی عددی در نرم افزار Excel و جهت نمایش پراکندگی فضایی توسعه یافتگی دهستان ها از نرم افزار Arc GIS استفاده شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان میدهد به طور کلی دهستان هایی که میزان تولیداتدامی در آنها بیشتر است دارای ضریب توسعه یافتگی بالاتری هستند.

کلیدواژه ها

تولیدات دامی، توسعه اقتصادی، روستا، مدل تاکسونومی، شهرستان رودبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.