ارزیابی حقوقی کاداستر در قانون جامع حدنگار مصوب 1393

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO09_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا محمدی

دکتری حقوق خصوصی دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه، ایران

ندا محمدی

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه، ایران

چکیده

عامل اصلی افزایش دعاوی ثبتی و ملکی و فراوانی روزافزون پرونده های ملکی وجود ابهام و خلأ در هویت دارایی های غیرمنقول و نبودن فرهنگ حقوقی میان شهروندان است. کاداستر رقومی برپایه نقشه های بزرگ مقیاس زمین مرجع فضایی را ایجاد می کند که با استفاده از تصویب قوانین استاندارد و وجود اسناد مالکیت کاداستری امکان بروز اختلافات در اصل مالکیت و زمینه پیدایش آن را از بین برده که موجب امنیت قضایی، اجرایی و درونی کردن هزینه ها می گردد و فضایی را به وجود می آورد که با استفاده از قوانین استاندارد و وجود اسناد مالکیت کاداستری امکان بروز اختلافات در اصل مالکیت و زمینه پیدایش آن را از بین برده و باعث ایجاد امنیت قضایی، اجرایی و درونی شدن هزینه ها می گردد. با توجه به جهانی شدن اقتصاد کاربری زمین و اهمیت روزافزون برنامه ریزی های کلان برای پیشبرد اهداف کشور و رشد سریع جمعیت دنیا و پیچیده و حجیم شدن اطلاعات؛ سیستم های ثبت زمین در زمینه حقوق ملک و زمین امن نبوده و نیاز به استفاده از سیستم های اطلاعاتی جدید ضروری به نظر می رسد. وجود ابهامات در مباحث قانونی و مشکلات فنی، بودجه ای و کمبود نیروی کار متخصص موجب شده ایران هیچ وقت توان اجرای کامل کاداستر را نداشته باشد. از سوی دیگر، نگهداری و به هنگام کردن منظم ثبت رکوردها بسیار حائز اهمیت است به گونه ای که در اختیار نبودن اطلاعات واقعی، کامل، به روز و فاصله داشتن آن ها با واقعیت های موجود به دلیل تغییرات طبیعی، حقوقی و تغییرات زمانی در دارایی های غیرمنقول مشکلات زیادی در زمینه تغییر کاربری املاک و مستغلات به وجود آورده که خود زمینه سوء استفاده از آن را فراهم کرده است. تصویب قانون جامع و پرهیزاز هرگونه کلی گویی در آن و رفع موانع اقتصادی جهت اجرایی کردن کاداستر از سوی سازمان های مرتبط با زمین و املاک برای اثربخشی این اقدام کلان ملی ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

کاداستر، سازمان ثبت، ثبت، حدنگاری، قانون جامع، نقشه برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.