فناوری بیمه (اینشورتک) و تاثیر آن بر صنعت بیمه و بررسی نمونه ای چند شرکت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IRCMHS01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیز آخرتی

شرکت سهامی بیمه ایران ، تهران دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی گرایش نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

باتوجه به اینکه فعالیت های گوناگون اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اثرهای مرتبط و متقابل بر جای می گذارند و بنگاه های اقتصادی تولیدی و خدماتی هر روز با پیشرفت هایی در حوزه فناوری و نوآوری مواجه هستند لذا تکنولوژی نه تنها موجب تغییر می شود بلکه خود پاسخی به تغییر به سمت توسعه پایدار بشمار می آید.با توجه به تغییرات سریع تکنولوژیکی در دنیا، رقابت پذیری و بقای یک سازمان به توانایی آن در توسعه و تولید محصولات و خدمات جدید و نوآورانه بستگی دارد. مقاله حاضر تلاش دارد به استفاده از تکنولوژی نوین و فناوری های جدید در حوزه بیمه بپردازد.امروزه این موضوع تحت عنوان اینشورتک (InsurTech) گفته می شود. مزایا و محدودیت های اینشورتک و تعاریف آن از دیدگاه محققان مختلف وهم چنین جایگاه شرکت های بیمه سنتی ولزوم توجه آنها به فناوری های نوآورانه گفته شده است.روش تحقیق ،توصیفی تحلیلی بوده ومطالب بر اساس مطالعه کتابخانه ای بر مقالات داخلی و خارجی وفصل نامه ها ، پژوهشنامه ها ، نشریات علمی و سایت ها گردآوری شده است. نقش و وظایف نئو بیمه گرها به اختصار بیان شده است. توجه خاص شرکت های بیمه ای به بیمه های عمر وزندگی باعث شده نقش اینشورتک در این نوع بیمه نامه و درقالب ارایه بیمه نامه فناورانه پیشرفته (Accelerated Underwriting) ومزایا و محدودیت های آن و نیز استفاده از امضاء الکترونیکی گفته شده است .هم چنین تاثیر بکارگیری اینشورتک در برخیشرکت ها از جمله (BIMA) در کشورسوئد و گستره خدمات بیمه ای آن در کشورهای کمترتوسعه یافته مانند کامبوج ، غنا و بنگلادش وارایه خدمات پزشکی از راه دور و دیجیتالی برای بیماران در شرایط کنونی ویروس کوید 19 وهمین طور میزان توجه و اهمیت به فناوری بیمه در کشور استرالیا بیان شده است.تلاش گردیده جایگاه و اهمیت موضوع نوآوری های تکنولوژیکی در بیمه به مدیران شرکت های بیمه یادآدوری گردد.شناخت مدیران از فضای رقابتی برون سازمان و شرایط وابزارهای ارایه بیمه نامه در کشورهای دیگر و چگونگی بقا سازمان در حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید دارای اهمیت است.رشد وتوسعه وتولید نرم افزارهای کار آمد و عملیاتی نمودن آنها در بستر های وب و گوشی همراه و... از یک سو و توجه خاص به شرکت های نوپا ( که رقبای جدی شرکت های سنتی بیمه بشمار می آیند) از سوی دیگر ، موضوعات استراتژیک و قابل تاملی برای مدیران و تصمیم گیران صنعت بیمه بشمار می آید.

کلیدواژه ها

صنعت بیمه،فناوری مالی (فین تک) ، فناوری بیمه (اینشورتک) ، اینترنت اشیا، امضاءالكترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.