محیط تکتونیکی وارتباط ژئوشیمیائی سنگهای کانسار گرانیتوئیدی سرکوه در شمال شرق شهرستان پاریز(کرمان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: NSGI01_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1052
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران

بهزاد مهرابی

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران

حسین تقی زاده

کارشناس ارشد شرکت ملی صنا یع مس ایران

حسن قلیج پور

چکیده

توده نفوذی سرکوه در شمال شرق شهرستان پاریز جزئی کوچک از ماگماتیسم گسترده الیگومیوسن در پهنه ماگمایی ارومیه - دختر است. مطالعات کانی شناسی و ژئوشیمیائی نشان می دهند که سنگهای آن متعلق به سری کالک آلکاالن و از نظر درجه اشباع از آلومنیوم، پرآلومین هستند. سنگهای رخنمون یافته در این منطقه متشکل از واحدهای آتشفشانی: توف، آندزیت و آندزیت بازالت و واحدهای نفوذی که شامل گرانیت تا گرانودیوریت و به میزان کمتر کوارتز دیوریت، می باشد. مقدار اکسیدهایMgO, CaO,FeR2ROR3 با افزایشSiOR2 روند کاهشی نشان می دهد که علت آن شرکت این عناصر در ساختمان کانیهای پلاژیوکلاز و اکسید آهن است . نمودارهای تمایز محیط زمین ساختی نیز حاکی از نفوذ این گرانیتوئید در یک محیط مرتبط با قوس آتشفشانی در حاشیه فعال قاره ای است

کلیدواژه ها

گرانیتوئید، مس پورفیری، سری کالک آلکالن، سرکوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.