تحلیل گسلش در ناحیه شرق تبریز و اهمیت تکتونیکی آنها در ارتباط با ساز و کار گسل شمال تبریز

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: NSGI01_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1025
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ربابه قلیپور

دانشجوی دکتری تکتونیک

معصومه رضایی چلمه سرا

دانشجوی دکتری تکتونیک

ابراهیم اصغری

دکتری زمین شناسی مهندسی

یوسف ستارزاده

دکتری تکتونیک

چکیده

ناحیه مورد مطالعه در دامنههای شمالی و شرقی کوه آتشفشانی سهند و در شرق شهر تبریز واقع شده است. در این مقاله گسل های ناحیه و ارتباط آنها با گسل شمال تبریز که بزرگترین و فعالترین گسل منطقه میباشد، مورد بررسی قرار گرفته است. روند عمومی گسل های عادیENE-WSWو روند عمومی گسل های معکوسNW-SE است. با توجه به جوان بودن رسوبات و سست بودن آنها، خطوط خش لغزش و شیارها که از ویژگی های سطوح گسلی می باشند، اغلب حفظ نشده و یا به ندرت مشاهده می شوند لذا مرز اکثر گسلها در محدوده مورد مطالعه با نهشته های در حال رسوبگذاری پر شده اند. با توجه به بررسی های انجام شده، الگوی ساختاری ایجاد این گسلها تحت تأثیر نیروهای تکتونیکی کششی و فشارشی در مقیاس محلی و در ارتباط با حرکت گسل شمال تبریز ارزیابی شده است

کلیدواژه ها

تبریز، سهند، گسل شمال تبریز، تکتونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.