بررسی خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PSYHCONF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدعلی تاجدین

دانشجو دکتری رشته جامعه شناسی ، مدرس دانشگاه فرهنگیان.

علیرضا رشنو

دانشجوکارشناسی دانشگاه فرهنگیان شهیدمیرشاکی الیگودرز

احسان ططری

دانشجوکارشناسی دانشگاه فرهنگیان شهیدمیرشاکی الیگودرز

چکیده

مهر و محبت خانواده و تاثیر آن بر پیشرفت فردی و اجتماعی و همچنین تاثیر خانواده در گسترش مهرورزی و تمایل افراد برای ابراز محبت، موضوعی است که در این پژوهش مورد نظر بوده است. روش تحقیق پژوهش توصیفی و از نوع غیر آزمایشگاهی می باشد. بدون شک خانواده، مهمترین و بی نیادی ترین نقش را در شکل گیری افکار، عقاید، نگرش ها، رفتار، شخصیت و نحوه ی زندگی و عملکرد هر فرد دارد. اولین و مهمترین آموزشهایی که به هر یک از افراد بشر در طول تاریخ داده شده است در درون خانواده شکل گرفته. پدر و مادر به عنوان اولین آموزگاران بشریت، منش ها و اخلاق را به کودک آموخته اند و شخصیت او را تا حد زیادی شکل داده اند. افرادی که در کودکی از مهر و محبت خانواده برخوردار بوده اند، تحت حمایت خانواده توانسته اند به یک جهانبینی دقیق و صحیح دست یابند و مراحل پیشرفت را طی کرده، باعث ترقی جامعه ی خویش شوند. بنابر بررسی های انجام شده والدین بر فرزندان خود به روشهای گوناگون اثر می گذارند، مکانیسم های مختلفی که ممکن است اثرات ساختار خانواده بر پیامد های رفتاری فرزندان را نشان دهد، بیشمار است. با این وجود چهار مکانیسم اولیه که در منابع مختلف درباره ی آنها بحث شده است عبارتند از: وضعیت اقتصادی، اجتماعی سازی والدین، استرس کودکی و رفاه روانشناختی مادری.که هر کدام از این مکانیسم های اولیه در این پژوهش مورد بررس قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

خانواده،محبت،مهر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.