ارتباط آلودگی هوا با پوکی استخوان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: BIOLOGY03_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شمشیری

دانشجوی آموزش زیست شناسی گروه علوم پایه، مرکز آموزش عالی شهید رجایی دانشگاه فرهنگیان اصفهان ایران

چکیده

مقدمه: پوکی استخوان از بیماری های شایع دوره میانسالی وسالمندی است. استئوپروز بیماری گران، پرخرج وناتوان کننده ای است که متاسفانه با مرگ و میر وعوارض فراوان همراه است. شکستگی به دلیل استئوپروزیکی از شایع ترین علل ناتوانی است که هر ساله شکستگی های ناشی از ان، هزینه های اقتصادی و اجتماعی گزافی بر سیستم درمانی کشورومردم وارد می کند. عوامل محیطی در تراکم استخوان و معدنی شدن آن نقش دارد. از این رو مطالعه حاضر با هدف مروری، به بررسی ارتباط آلودگی ها با پوکی استخوان می پردازد. مواد و روش ها، مقاله حاضر، از نوع مروری بوده و در آن مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی در Osteoporosis،Air و با استفاده از واژگان کلیدی Google Scholar،ScienceDirect و PubMed پایگاه های بررسی شد. یافته ها: ماده اصلی برای Noncommunicable Diseases و Noncommunicable Diseases در بدن انسان از طریق تبدیل D ضروری می باشد. تولید ویتامین D استخوان سازی کلسیم است که برای جذب آن ویتامین است. طی 25 سال اخیر به علت افزایش B در پوست توسط اشعه اولتراویوله D3 دهیدروکسی کلسترول به کلسیفرول (ویتامین با طول موج 305-280 نانومتر که باعث تولید B آلاینده های هوا (لایه اوزن قابل استنشاق در سطح زمین) ، رسیدن اشعه اولتراویوله در پوست می شودف کاهش یافته است. نتیجه گیری: عوامل محیطی در تراکم استخوان و معدنی شدن آن نقش دارد. نرسیدن D ویتامین در بدن (انسان ها) شده ومنجر به D تابش خورشیدی (امواج فرابنفش و فروسرخ) به سطح زمین موجب کاهش سوخت و ساز ویتامین پوکی استخوان می گردد.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، پوکی استخوان، کاهش تراکم استخوان، شرایط محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.