بررسی قابلیت روش برهم نگاری لیزری به منظور بازرسی غیر مخرب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی آزمون های غیرمخرب ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTINDT06_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا آسمانی

پژوهشگر پسادکتری، دانشگاه تهران؛

عبدالرحمان حقیقی

دانشجوی دکتری، دانشگاه تهران؛

هادی رزقی ملکی

استادیار، دانشگاه بناب؛

ناصر سلطانی

استاد، دانشگاه تهران

چکیده

روش برهم نگاری تصاویر دیجیتال به عنوان ابزاری برای اندازه گیری جابجایی ها و کرنش های سطحی به طور گسترده مورد استقبال قرار گرفته است. ایجاد الگوی لکه ای در روش برهم نگاری تصاویر دیجیتال با محدودیت هایی همراه است. بنابراین برای ایجاد الگوی لکه ای علاوه بر استفاده از اسپری رنگ تکنیک های متعدد دیگری از جمله استفاده از نور لیزر نیز ارائه شده است. استفاده از روش برهم نگاری به عنوان تکنیک غیرمخرب برای آشکار سازی عیوب در تحقیقات پیشین محدود به ترک های سطحی بوده است. در این تحقیق سعی شده است قابلیت روش برهم نگاری در آشکار سازی عیوب زیر سطحی مورد بررسی قرار گیرد. برای ایجاد الگوی لکه ای مناسب برای برهم نگاری در این تحقیق از نور لیزر استفاده شده است. در راستای این تحقیق یک نمونه پلی پروپیلنی با عیب مصنوعی زیر سطحی ساخته شد و با استفاده از دستگاه کشش تک محوره تحت بارگذاری قرار گرفت. تصاویر برهم نگاری قبل و بعد از بارگذاری نمونه، ثبت شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج محاسبه شده برای جابجایی سطحی در راستای کشش و عمود بر آن با موفقیت وجود عیب را آشکار نمودند. در گام بعدی برای بررسی بیشتر کرنش های سطحی محاسبه شدند. تمرکز کرنش سطحی در نتایج بدست آمده، نشان دهنده وجود عیب در قطعه بود. ابعاد و شکل تقریبی عیب مصنوعی در توزیع کرنش ها در راستای اعمال کشش قابل تشخیص می باشد.

کلیدواژه ها

برهمنگاری لیزری، الگوی لکه ای، بازرسی غیر مخرب، عیوب زیر سطحی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.