بررسی امکان تشخیص ترک با استفاده از روش برهم نگاری تصاویر دیجیتال با لکه های لیزر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی آزمون های غیرمخرب ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTINDT06_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرحمان حقیقی

دانشجوی دکتری، دانشگاه تهران قطب مکانیک تجربی هوشمند، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکد ههای فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

حمیدرضا آسمانی

پژوهشگر پسادکتری، دانشگاه تهران قطب مکانیک تجربی هوشمند، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکد ههای فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

ناصر سلطانی

استاد، دانشگاه تهران قطب مکانیک تجربی هوشمند، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکد ههای فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

تشخیص عیوب ساختاری مانند ترکخوردگی و خوردگی بیشتر با تکنیکهایی مانند جریان گردابی و التراسونیک انجام میشود. برای این منظور نیاز است که منطقه موردنظر به صورت نقطه به نقطه اسکن شود. با روش برهم نگاری تصاویر دیجیتال میتوان به صورت سریعتر و ارزان تر آزمون ترک یابی سطحی را انجام داد. در این روش با استفاده از یک دوربین مناسب تصویربرداری از سطح سازه در حالتهای بارگذاری شده و بدون بار انجام می شود و با برهم نگاری تصاویر میدانهای جابجایی و کرنش استخراج میگردد. در روش برهم نگاری تصویر دیجیتالی رایج به منظور ردیابی سطح از یک الگوی مصنوعی روی سطح ایجاد میشود و ایجاد این الگو روی سطوح بزرگ کار مشکلی است. با الگوی لیزری نیازی به ایجاد الگوی مصنوعی روی سطح نیست. در این مقاله یک ترک در یک صفحه پلی کربنات مورد بررسی قرارگرفته است و نشان دادهشده که مقدار کرنش در اطراف ترک بیش از نواحی دیگر است و این موضوع با روش برهم نگاری تصویر دیجیتالی با الگوی لیزر،کاملا0 قابل تشخیص است. درصورتیکه بتوان بهراحتی سازه را بارگذاری نمود، این روش یک آزمون سریع برای شناسایی ترکها میباشد.

کلیدواژه ها

روش برهم نگاری تصاویر دیجیتالی، الگوی لکه ای لیزری، شناسایی ترک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.