تحلیل عددی روش های کنترل تراوش در سدهای خاکی غیرهمگن با لنز رسی تحتانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC19_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قدیری

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

سیدعلی منصوری آل یاسین

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

نسترن زارعی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

کورش حجازی

استادیار مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

چکیده

هدف این مطالعه بررسی، مقایسه و تحلیل عددی روشهای کنترل ترواش در سد خاکی غیر همگن با یک لایه لنز رسی تحتانی است. بدین منظور با استفاده از نرم افزار GeoStudio و بر مبنای روش المان محدود (FEM) تاثیر عمق و موقعیت قرارگیری دیوار آب بند، طول پتوی رسی در بالادست و عمق ترانشه ی خاکی بر میزان تراوش و فشار آب حفره ای زیر سد بررسی گردید. نتایج نشان داد با افزایش ارتفاع دیوار آب بند و ترانشه خاکی از میزان تراوش عبوری کاسته میشود. افزایش طول پتوی رسی تاثیر ناچیزی بر کاهش تراوش دارد. همچنین اجرای روشهای کنترل تراوش در مجاورت پی سد بیشترین تاثیر را در کاهش تراوش نسبت به اجرای آنها در لایه های دورتر از پی دارد. زمانی که موقعیت دیوار آب بند در وسط هسته رسی باشد، کمترین میزان تراوش رخ میدهد. همچنین اجرای روشهای کنترل تراوش در درون لایه لنز رسی، تاثیر چندانی در کاهش میزان تراوش نخواهد داشت.

کلیدواژه ها

تحلیل عددی، المان محدود (FEM)، سد خاکی، کنترل تراوش، لنز رسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.