روندیابی سیلاب به روش 4 نقطه ای FDF و مقایسه ی آن با روش روندیابی خطی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC19_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین عودی

دانشجوی دکتری سازههای آبی، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه بوعلی سینا همدان

مجید حیدری

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه بوعلیسینا همدان

سعید گوهری

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه بوعلیسینا همدان

چکیده

روندیابی سیلاب کاربرد فراوانی در مسائل مربوط به پیشبینی سیل، ساماندهی رودخانه، محاسبه ارتفاع سیل بندها و سیستمهای هشدار سیل دارد. با وجود تکنیکهای روندیابی و داشتن هیدروگراف بالادست میتوان ارتفاع سیل مورد نظر را در هر نقطه ی پایین دست رودخانه محاسبه کرد. در پژوهش حاضر با استفاده از معادلات سنت و نانت که روشهای روندیابی 4 نقطه ای FDF و روندیابی خطی از آن حاصل شد؛ اقدام به روندیابی سیلاب در پایین دست رودخانه لونگجی-کیاوجی شد. این روشها بدلیل سرعت بالای محاسبات و عدم نیاز به ایستگاه هیدولوژیکی پایین دست رودخانه انتخاب گردید. بدین منظور از اطلاعات ثبت شده سیلاب سال 1967 رودخانه لونگجی-کیاوجی استفاده شد و نتایج حاصل از شبیه سازی عددی با داده های مشاهداتی مقایسه شد. بر این اساس شاخصهای آماری نش- ساتکلیف، ویلموت و ضریب مجموع باقیمانده هر دو روش اندازه گیری گردید. بر اساس نتایج بدست آمده در پیشبینی دبی سیلاب در پایین دست رودخانه روش 4 نقطه ای FDF دقت بالاتری دارد.

کلیدواژه ها

معادلات سنت-و نانت، روش روندیابی 4 نقطه ای FDF، روندیابی خطی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.