بررسی اثرات ناشی از ترک خوردگی بر پاسخ دینامیکی سد بتنی وزنی کوینا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC19_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره فرهنگ

دانش آموخته عمران، سازه های هیدرولیکی، دانشگاه محقق اردبیلی

مجید پاسبانی خیاوی

دانشیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

از مهمترین عواملی که ممکن است موجب شکست سد گردد، ایجاد ترک در بدنه سدهای بتنی و گسترش آن در جهات مختلف میباشد. موقعیت ایجاد ترک و نحوه گسترش ترکهای کششی از مسائل غیرخطی بسیار مهمی است که باید در بررسی پاسخ لرزه ای سدهای بتنی وزنی مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله، با استفاده از نرم افزار ANSYS به بررسی مکانیک شکست سد بتنی وزنی با استفاده از روش اجزا محدود پرداخته شده است. برای این منظور، سد کوینا با در نظر گرفتن اندرکنش بین سازه و سیال به عنوان مطالعه موردی تحت اعمال شتابنگاشت زلزله کوینا به صورت دو بعدی انجام شده است. جهت تحلیل گسترش ترک، ترک منفرد مورد استفاده قرارگرفته است. برای بررسی تاثیر پارامترهای مختلف، پاسخهای خروجی شامل ماکزیمم فشار هیدرودینامیکی، تغییر مکان افقی تاج سد، تنش کششی در پاشنه و نقطه شروع ترک و تنش فشاری در پنجه سد به عنوان پاسخهای بحرانی مورد ارزیابی واقع شده اند.

کلیدواژه ها

ترک کششی، ANSYS، اجزا محدود، سد کوینا، ترک منفرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.