توسعه یک روش بهینه سازی برای نشت یابی در شبکه های توزیع آب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC19_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا زندی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست - دانشگاه شهید بهشتی، تهران

جعفر یزدی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی منابع آب، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست -دانشگاه شهیدبهشتی، تهران

محمد شاه سوندی

دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست - دانشگاه شهید بهشتی، تهران

چکیده

با توجه به رشد جمعیت و بحران آب در بخش وسیعی از کشورهای دنیا، مقوله نشت در شبکه های آبرسانی شهری اهمیت زیادی یافته است. نشت در شبکه های توزیع آب، انرژی و منابع آب را اتلاف میکند و آسیب به زیرساختها را افزایش میدهد و امکان آلودگی آب شرب را فراهم می کند؛ بنابراین نشت یابی در شبکه های توزیع آب از موضوعاتی است که مورد توجه محققین است. در این مقاله، یک روش شبیه سازی – بهینه سازی برای نشت یابی در شبکه های توزیع آب بکار گرفته شد. در این پژوهش از حلگر هیدرولیکی EPANET برای مدلسازی شبکه، الگوریتم بهینه سازیجستجوی هارمونی و نرم افزار متلب (برای لینک مدل شبیه سازی به الگوریتم بهینه سازی) استفاده شد. سناریوهای مکانیابی شامل یک نشت و سه نشت همزمان تعریف شده است. نیازهای گرهی در طول شبانه روز بصورت متغیر در نظر گرفته شده است و بدین ترتیب ضرایب الگوی مصرف در طول 24 ساعت به گره های شبکه در نرم افزار EPANET اختصاص داده شد. پس از آن بدنه اصلی الگوریتم جستجوی هارمونی در محیط متلب نوشته شد و متناسب با سناریوهای مکانیابی، الگوریتم جستجوی هارمونی توسعه داده شد. مدل توسعه داده شده، 3 سناریو را مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان میدهد مدل توسعه یافته عملکرد قابل قبولی در مکانیابی نشت(ها) در شبکه داشته است.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، بهینه سازی، نشت یابی، الگوریتم جستجوی هارمونی، شبکه توزیع آب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.