مدیریت تقاضا در شبکه آبرسانی با استفاده از مدیریت فشار در شرایط کم آبی و با در نظر گرفتن عدالت در توزیع آب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC19_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیکا خاشعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- مهندسی محیطزیست، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران

مسعود تابش

استاد دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران

سیداحمدرضا شاهنگیان

دانشجوی دکتری رشته مهندسی عمران- مهندسی محیطزیست، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران

مهناز عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- مهندسی محیطزیست، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران

چکیده

شبکه های توزیع آب به منظور تأمین آب کافی با فشار مناسب و کیفیت استاندارد طراحی میشوند. با این حال در شرایط بحران و وجود تنش آبی، شبکه قادر به انجام وظایف خود نبوده و لزوم اتخاذ سیاستهای کنترل مصرف توسط مسئولین را می طلبد. تحقیقاتی که تاکنون در ضمینه مدیریت فشار صورت گرفته عموماً با رویکرد کاهش نشت در شبکه بوده است و استفاده از روش مدیریت فشار در راستای مدیریت تقاضا کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر در شرایط بحرانی که آب در دسترس تقاضای کل را برآورده نمیکند، سیاستهایی از قبیل جیره بندی و تأمین آب به روش نوبتی اتخاذ میشود که با مشکلات فراوانی همراه است. لذا نیاز به روشی جایگزین که معایب جیره بندی را حداقل کند و نیز اهداف مدیریت تقاضا را برآورده کند و در عین حال قابل اجرا، زود بازده و اقتصادی باشد به چشم میخورد. در این تحقیق به کمک یک مدل ترکیبی شبیهسازی و بهینه سازی که با تلفیق نرم افزار های EPANET2.2 و MATLAB ایجاد شده، تأثیرات اتخاذ رویکرد مدیریت تقاضای آب در شرایط کم آبی با استفاده از مدیریت و کاهش فشار به کمتر از فشار حداقل مورد نیاز مشترکین برای تأمین تقاضای کل، بر هیدرولیک شبکه توزیع بررسی خواهد شد. همچنین برای بهینه سازیاز الگوریتم ژنتیک استفاده شده است. مدل توسعهیافته روی یک شبکه نمونه تحلیل شده و نتایج بدست آمده نشان میدهد مدل توانسته کمبود را با توجه به ویژگیهای شبکه و محدودیت در تعداد شیرهای فشار شکن، تقریبا به صورت عادلانه میان گره های تقاضاتوزیع کند.

کلیدواژه ها

مدیریت تقاضا، مدیریت فشار، شبکه توزیع آب، رعایت عدالت، الگوریتم زنتیک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.