بررسی عملکرد الکتروشیمیایی یک پیلسوختی اکسیدجامد لولهای با ریفورمینگ داخلی مستقیم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش پیل سوختی
  • کد COI اختصاصی: PEEL04_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاماسب پیرکندی

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مجید قاسمی

دانشیار، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی مکانیک

محمدحسین حامدی

استاد، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی مکانیک

حمید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

پیلسوختی یک سیستم الکتروشیمیایی است که انرژی پتانسیل شیمیایی سوخت را با بازده بالا و آلایندگی کمتر مستقیماً به انرژی الکتریکی و حرارت تبدیل میکند. از میان انواع پیلهای سوختی، پیلسوختی اکسید جامد از کارآمدترین و پربازدهترین سیستمهای تولید توان است. بدلیل دمای عملیاتی بالا در این نوع پیل، امکان تولید سوخت مورد نیاز پیل از هیدروکربنهایی مانند گاز طبیعی در داخل پیل وجود دارد. فرایند ریفورمینگ یا بهسازی از روشهای متداول تولید گاز هیدروژن است. در این مقاله جهت بررسی عملکرد یک پیلسوختی اکسیدجامد لولهای با ریفورمینگ داخلی مستقیم، ابتدا یک مدل الکتروشیمیایی ارائه شده و سپس برای یک تک سل پیل افتهای مربوط به فعالسازی، اهمیک و غلظتی بدست آورده شده است. نتایج این بخش بیانگر افزایش افت ولتاژهای فعالسازی و اهمیک با افزایش چگالی جریان و کاهش دما میباشد. در ادامه این مقاله نمودارهای عملکردی توان و افت ولتاژ برای یک تک سل پیل در شرایط مختلف کاری بدست آورده شده است. نتایج نشان دهنده افزایش توان تولیدی هر سل در فشار و دماهای کاری بالا میباشد. نکته بسیار مهمی که باید در طراحی پیل منظور گردد این است که چگالی شدت جریان گرفته شده از پیل در نقطه طراحی باید در ناحیه افتهای ناشی از مقاومت و به دور از ناحیه غلظت باشد، تا سیستم بتواند توان الکتریکی خود را به صورت پایدار تولید نماید

کلیدواژه ها

پیلسوختی اکسید جامد لولهای - ریفورمینگ داخلی مستقیم - مدل الکتروشیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.