بررسی رابطه سلامت روان با سرمایه اجتماعی و میزان فعالیت های ورزشی دانشجویان آموزشکده فنی و حرفه ای سماء تبریز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: CPESC03_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم قبادی عنصرودی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، مدرس گروه تربیت بدنی آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، ایران

میرداود هاشمی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی، دانشگاه تبریز، ایران

رقیه زادسر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی ورزشی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی چرخ نیلوفری آذربایجان، تبریز، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تأثیر ورزش بر سلامت روانی دانشجویان آموزشکده فنی و حرفه ای سماء تبریز به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان آموزشکده فنی و حرفه ای سماء تبریز به تعداد 190 نفر که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها در مورد متغیر سرمایه اجتماعی و میزان فعالیت بدنی از پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایائی 0/81 و برای سنجش سلامت روانی از پرسشنامه سلامت روانی گلدبرگ و هیلر (1979) با ضریب پایائی 0/83 در قالب لیکرتی استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss و روشهای آماری توصیفی و استنباطی استفاده گردید. برای توصیف متغیرهای کیفی به محاسبه درصد و توزیع فراوانی و برای توصیف متغیرهای کمی به محاسبه شاخص های مرکزی و پراکندگی اقدام شده است. در ارتباط با آمار استنباطی و آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد میانگین سلامت روانی دانشجویان در حد پایینی است و هم چنین همبستگی معنادار، مثبت و مستقیمی بین اعتماد اجتماعی، حمایت اجتماعی و در کل سرمایه اجتماعی با سلامت روانی وجود دارد. یعنی با افزایش هر واحد از ابعاد سرمایه اجتماعی در جامعه آماری، به همان میزان سلامت روانی دانشجویان نیز افزایش پیدا می کند. همچنین تأثیر متغیر ورزش بر سلامت روانی مثبت و معنادار بوده و افرادی که برنامه زمانی منظمی برای ورزش اختصاص می دهند، از سلامت روانی بهتری برخوردارند.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، سلامت روانی، ورزش، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.