اثر بخشی مدیتیشن های هندسی فرشاد بر نگرانی، نشخوار فکری و تنظیم شناختی هیجانی زنان شرکت کننده در کلاس های یوگای شهرستان تنکابن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: CPESC03_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره شریعتی مقدم

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

نسترن چرمچی

دکتری تخصصی روانشناسی بالینی

فرشاد نظرآقایی

دکتری هوشیاری انسانی و علوم یوگا

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی مدیتیشن های هندسی فرشاد برنگرانی، نشخوار فکری و تنظیم شناختی هیجانی زنان شرکت کننده در کلاس های یوگای شهرستان تنکابن انجام شده است. بدین منظور تعداد 34 نفر از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجانی گارنفسکی و پرسشنامه ی نگرانی پنسیلوانیا و نشخوار فکری نولن و هوکسما توسط آزمودنی ها اجرا شد. و آزمودنیها به طور تصادفی به دو گروه 17 نفره گواه و آزمایش تقسیم شدند. سپس جلسات آموزشی را برای گروه آزمایشی در ده جلسه هفته ای یک بار و هر جلسه 2 ساعت برگزار شد. مداخله شناختی این پژوهش آموزش تکنیکهای FGM به منظور ذهن آگاهی و جسم آگاهی و تنظیم شناختی هیجانی آزمودنی ها می باشد. که چگونه به طور متفاوت با افکار و احساسات منفی خود رابطه برقرار کنند و نشخوار فکری و نگرانی و محتوای باورهای ذهنی خود را تغییر داده و به آنها آگاه باشند. در این مدت گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکرد و در انتها جلسه ی دهم مجددا0 پرسشنامه ها بین دو گروه توزیع و اجرا شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده توسط پرسشنامه های مذکور از شاخص ها و روش های آمار توصیفی برای بدست آوردن فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد و خطای استاندارد داده ها و سپس از آمار استنباطی برای به دست آوردن تحلیل کواریانس چند متغیره به کمک نرم افزار SPSS20 استفاده شد.یافته های پژوهش نشان می دهد که بین گروه آزمایش که تحت آموزش بوده اند و گروه کنترل که تحت هیچ گونه آموزشی قرار نگرفتند تفاوت معنادار p< 0/01 وجود دارد و این تفاوت با توجه به میانگین های تعدیل شده به سود گروه آموزش دیده است .

کلیدواژه ها

تنظیم شناختی هیجانی، نگرانی، نشخوار فکری، مدیتیشن های هندسی فرشاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.