اثربخشی مدل اطلاعات -انگیزش - مهارت های رفتاری ( Imb) بر رفتار های خودمراقبتی بیماران مبتلا به فشارخون

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: CPESC03_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نصری

مدرس دانشگاه ازاد اسلامی واحد بیر جند

علی اکبر ابراهیم بای سلامی

دانشجوی دکتری روانشناسی

رضا قلی پور

دانشجوی دکتری روانشناسی

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی اثر بخشی اموزش گروهی مدل اطلاعات -انگیزش - مهارتهای رفتاری (imb)بر میزان پیروی و ارتقائ رفتارهای خود مراقبتی بیماران مبتلا به فشارخون بود .این پژوهش به روش آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه شاهد انجام شد. نمونه شامل 30 بیمار مبتلا به فشارخون بود که به شیوه تصادفی دردسترس با توجه به معیارهای ورود وخروج ازبین مراجعه کنندگان به اورژانس بیمارستان رازی شهر تربت حیدریه انتخاب شدند و در 2 گروه آزمایشی ( 15 نفر) و کنترل ( 15 نفر) قرار داده شدند جمع آوری داده ها با استفاده پرسش نامه خود مراقبتی بیماری قلبی عروقی وفشارخون برگرفته از دستورالعمل ادغام برنامه مدیریت بیماری فشار خون بالا وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران .(1393) صورت گرفت. گروه آزمایش طی دو جلسه 120 دقیقه ای، براساس مدل IMB طراحی شده مرتبط با بیماری فشار خون اموزش دریافت کردند در این فاصله درمانهای متداول پزشکی ادامه یافت. دادها با استفاده ازآزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. میانگین نمرات رفتارهای خود مراقبتی ( sig = 0/026 ,0/05> P) ، درگروه آزمایش به طور معنیداری نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کرد. ونمره بهبود رعایت رژیم دارویی و غذایی در بیماران مبتلا به فشار خون (p< 0/05), و sig=/007) )معنی دار بود واندازه اثر در بررسی این فرضیه 0,238 بود . وبهبود میزان فعالیت بدنی و ورزشی در بیماران مبتلا به فشار خون sig=0.019 ,p< 0.05معنی دار بود واندازه اثر در بررسی این فرضیه 0,187 بود. نتایج حاکی از اثر بخشی مداخله گروهی مدل اطلاعات -انگیزش -مهارتهای رفتاری (imb)بر میزان ارتقائ رفتارهای خود مراقبتی شامل . بعبود وضعیت خود مراقبتی - بهبود رعایت رژیم دارویی و غذایی و بهبود میزان فعالیت بدنی و ورزشی در بیماران مبتلا به فشار خون بود.

کلیدواژه ها

مدل اطلاعات -انگیزش - مهارتهای رفتاری(imb)، رفنارهای خود مراقبتی، فشارخون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.