الگوی چالش های ارتقای بهره وری مدیران حرفه ای در سازمان های دولتی (سازمان مورد مطالعه: راه آهن جمهوری اسلامی ایران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IAMS17_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی درویش زاده

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی دانشگاه خوارزمی تهران

علی حمزه ای

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

امروزه بهره وری فراتر از یک معیار و شاخص اقتصادی است و به عنوان یک رویکرد جامع، فرهنگ و نگرش نظام گرا و یک کل مرکب از همه اجزا مطرح است. بهره وری سازمان های دولتی یکی از مهمترین مؤلفه های توسعة کشورها محسوب می شود. بهره وری بر خلاف تصور بسیاری، صرفاً یک معیار اقتصادی و مالی نبوده و به این معنی است که سازمان ها می توانند کارها و فعالیت های خود را هر روز بهتر از پیش انجام دهند. توجه به بهره وری منابع انسانی به عنوان ارزشمندترین سرمایه های سازمان و مخصوصا مدیران حرفه ای و تلاش برای حل چالش های رسیدن به این مهم می تواند منافع بسیاری را برای سازمان ها به ارمغان آورد. در راستای شناسایی چالش های بهره وری کارکنان، این پژوهش که از نوع پژوهش های کیفی بوده و جهت گیری اش کاربردی است، انجام شد. برای تعیین چارچوب تحقیق، رویکرد اسقرایی (حرکت از جزء به کل) به کار رفته است. هدف پژوهش توصیفی است و افق زمانی آن تک مقطعی بوده و روش گردآوری داده ها نیز مصاحبه می باشد. مشارکت کنندگان در تحقیق حاضر، 14 نفر از مدیران شرکت راه آهن بودند؛ که به روش هدفمند (نمونه گیری نظری)، با روش ارجاع زنجیره ای (روش گلوله برفی) انتخاب گردیدند. این پژوهش به لحاظ استراتژی، از استراتژی تحلیل محتوا استفاده می کند که نهایتا پس از بررسی 390 کد اولیه، 257 کد گزینش شد که این کدها در قابل 69 تم فرعی و 6 تم اصلی (فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، ضعف های مهارتی کارکنان، نگرش های چالش زای کارکنان، شرایط رفاهی و ضعف های شخصی مدیران حرفه ای) به عنوان 6 چالش در مسیر ارتقای بهره وری مدیران حرفه ای تقسیم بندی شدند.

کلیدواژه ها

مدیران حرفه ای، بهره وری، منابع انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.