بررسی ماهوی علم در فریضه امر به معروف و نهی از منکر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH05_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمیل فتاحی

چکیده

عالم بودن و تشخیص صحیح مسائل در هر موضوعی از ضروریات یک علم است علم عالم در مبانی فقهی به دو قسم تفصیلی و اجمالی تقسیم می گردد و هر کدام دارای بار علمی خاص می باشد برای آمر به معروف و نهی از منکر جهت امتثال این فریضه علم داشتن به واقعیت موضوع مهم ترین و اساسی ترین رکن است در کتب فقهی فقها اولین شرایط وجوب این واجب را، علم و آگاهی به معارف و منکرات بیان داشته اند، بیان انواع علم اجمالی و تفصیلی، طریقیت و موضوعیت این شرط همه این موارد در تبیین این شرط مورد دقت قرار گرفته است ماحصل بحث اینکه که از انواع قطع و حالات علم برای مکلف شخص آمر به معروف وناهی از منکر، لازم است دارای علم تفصیلی و قطع موصوعی به آن مورد فقهی معروف یا منکر داشته باشد که در واقع همان شرط اول در کتب فقهی در باب امر به معروف و نهی از منکر است.

کلیدواژه ها

علم، معروف و منکر، اجمالی، تفصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.