اخلاق سیاسی در مکتب شهید سلیمانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی: مکتب شهید سلیمانی؛ الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز
  • کد COI اختصاصی: SIRSS02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید مرتضی نیا

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه جامع امام حسین (ع)

حسن خلیلی

دانشجوی دکترای مدیریت سیستمها، دانشگاه جامع امام حسین(ع)

چکیده

اخلاق ازجمله مسائلی است که لازمه و پشتوانه کارکرد مطلوب سیاست و حکمرانی است. در این پژوهش با استفاده از تحلیل مضمون، بیانات مرتبط با شهید سلیمانی موردبررسی قرارگرفته است تا بر اساس آن تعامل بین اخلاق و سیاست و همچنین اخلاق سیاسی در مکتب شهید سلیمانی تشریح شود. شهید سلیمانی، کارگزار اسلامی بودند و نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان مدلی موفق از حکومت اسلامی بهترین خاستگاه عملی نمودن اخلاقیترین سیاست در بین نظامات سیاسی دیگر حکمرانی است.مطمئناًحکومت ایده آل اسلامی حکومتی خواهد بود که همه کارگزاران و عناصر آن در رعایت و به کارگیری اخلاق در همه عرصه های سیاسی و حکمرانی پیشتاز بوده و ادعای اخلاقی بودن از ظاهر و گفتار به عمل و کردار سرایت کند. پژوهش حاضر از نوع توصیفی و کیفی است. هدف اصلی پژوهش، شناسایی مؤلفه های اصلی اخلاق سیاسی و حکمرانی مردمی بر اساس مکتب شهید سلیمانی است. برای این مهم از روش تحلیل مضمون کیفی استفاده شده است. جهت گردآوری داده ها و اطلاعات از اسناد و مدارک منتشرشده در پایگاه اطلاعاتی شهید سلیمانی اعم از کتاب، مقاله، سخنرانی، روزنامه، عکس و ... استفاده شد. همچنین جهت تحلیل دقیق تر از بیانات و فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی در زمینه اخلاق سیاسی و حکمرانی و همچنین مکتب شهید سلیمانی استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که مؤلفه های اخلاق سیاسی و حکمرانی الهی در مکتب انسانی شهید سلیمانی عبارت اند از: بیاعتنایی به زخارف دنیوی، قانون گرایی، بصیرت، ترجیح منافع ملی بر منافع شخصی، رازداری، صبر و بردباری، اعتدال و انصاف، مردمداری و خدمتگزاری به مردم، مسئولیت پذیری و صداقت.

کلیدواژه ها

اخلاق، سیاست، اخلاق سیاسی، شهید سلیمانی، مردم داری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.