بررسی و تبیین مجموعه اقدامات سردار بزرگ ؛ «شهید قاسم سلیمانی»

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY03_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده اربابی سبزواری

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

مجتبی جلاوند

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

حمید کریمی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

سردار قاسم سلمیانی، به تاریخ بیستم اسفند 1335 خورشیدی در یکی از شهرستان های استان کرمان به نام رابر چشم به جهان گشود. وی در 12 سالگی، پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و در کنار پدر به کار بنایی گذراند و در هجده سالگی در سازمان آن کرمان، پیمانکار یکی از بخش های آن شد. وی شش فرزند داشت که یکی از آنان پیش از شهادت وی از دنیا رفت. فرزندانی که از او باقی ماندند سه دختر به نام های نرجس، فاطمه و زینب و دو پسر به نام های حسین و رضا هستند. قاسم سلیمانی یکی دو سال پیش از انقلاب 1357 از طریق سید رضا کامیاب که در ماه رمضان برای تبلیغ از مشهد به کرمان آمده بود که به گفته سهراب سلیمانی، سلیمانی، بردار شهید سردار سلیمانی، یکی از گردانندگان اصلی راهپیمایی ها و اعتصابات کرمان بود، جذب نهضت امام خمینی (ره) شد. سردار سلیمانی پس از انقلاب 1357 ابتدا در حین ادامه فعالیت در سازمان آب کرمان، به عضویت مجموعه ای بنام سپاه افتخاری درآمد و سپس با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به این نهاد پیوست. شورای فرماندهی سپاه در کرمان پیش از 8 خرداد 1358 تشکیل شد و سلیمانی همزمان با کار در سازمان آب، به سپاه پیوست. وی، علی رغم آن که تا پیش از آن هیچ تجربه نظامی نداشت، به علت عملکرد خوبش به به عنوان مربی انتخاب شد. سپس، مدت کوتاهی بعد به همراه جمعی از سپاهیان برای کمک به اداره و حفاظت شهر مهاباد در برابر جدایی طلبان کرد به این شهر فرستاده شد. پس از بازگشت از مهاباد تا شروع جنگ ایران و عراق فرمانده پادگان قدس سپاه کرمان بود.

کلیدواژه ها

شهادت، فرمانده، سپاه پاسداران، سردار قاسم سلیمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.